Ovocná kytica

mimit - fotkamimit, 14. júla 2013
Ovocná kytica
Foto: mimit

Moja mama dostala od sestry aj jej rodiny k narodeninam krasnu ovocnu kyticu. Hovorila som si, ze to musim vyskusat. A ked nam sused Zobraziť celý popisMoja mama dostala od sestry aj jej rodiny k narodeninam krasnu ovocnu kyticu. Hovorila som si, ze to musim vyskusat. A ked nam sused priniesol tri ananasy a v chladnicke uz vyse tyzdna zavadzal nenacaty melon..nastal ten spravny cas. Viem, ze je to velmi jednoduchy postup, ale priznam sa, takuto kyticu som este nevidela a snad inspirujem aj niekoho ineho.

3
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
200 g
2 ks
1 ks
 na jablká




Postup

  1. 1

    Najskor si vyberieme nadobu (vaza, krhlicka), do ktorej chceme kyticu robit. Tomu prisposobime aj mnozstvo surovin. Ja som jednej z mojich orchidei "ukradla" vazu :) aby sme mali do coho ovocie zapichovat, zobrala som si jeden maly ladovy salat, ktory som orezala podla vnutorneho tvaru vazy a vlozila som ho do nej. Toto som si okukala z tej kytice od sestry.

  2. 2

    Potom som si zacala vyberat z chladnicky ovocie a postupne vykrajovatkami na medovniky som robila tvary, ake sa mi pacia. Na ananas sa hodia kvietky, kedze vnutro sa malym okruhlym vykrajovatkom musi vybrat. Na melon som pouzila srdiecka, jahody som napichala na spajdle po tri nad sebou, jablcka som nakrajala na mesiaciky a vybrala vnutro. Aby nam jablcka nezhnedli, treba ich pokvapkat citronovou stavou. Chcela som dat aj kivi, lebo by sa pekne farebne hodili, ale kedze som este piekla kolac a snazila sa uspat dcerku, nestihla som ist do obchodu. Teraz mozme cast ovocia namocit v cokoladovej poleve, ale ja som to nerobila, lebo som piekla kolac s cokoladou, tak sa mi to zdalo zbytocne. V kytici sa daju uzasne pouzit aj zlty melon nakrajany na velke mesiaciky, bobule hrozna, ci broskyne.

  3. 3

    Potom som s vybrala spajdle (30 ks) a zacala napichovat vzdy rovnake tvary. Postupne som spajdle skracovala, aby som vyplnala priestor akoby kytice, snazila som sa co najviac zakryt ladovy salat a spajdle. Nedarilo sa mi uplne ako som chcela, ale je to moj prvy pokus.

  4. 4

    Kyticu som si otacala a pridavala ovocie kde sa mi zdalo, ze je prazdno. Nakoniec som pridala naspodok maslu a uz som chcela dat svoje dielo na chvilku do chladnicky, ked sa prirutila nasa dcerka a nacala ho.

    Ovocná kytica - obrázok 4
  5. 5

    Dufam, ze sa vam moj prvy varechacsky recept paci a ze ho budete chciet vyskusat. Prajem vela zdaru.

Diskusia k receptu

babav
Velmi pekna kytica vhodna na zjedenie.Poznam ,u nas su velmi popularne, mozno si ich objednat hotove,alebo si podla vlastnej fantazie a obluby ovocia pripravit doma. Pekne su jahody namacane ciastocne v horkej alebo bielej cokolade v kombinacii s inym ovocim.
anina6
takejto kytici by som sa veru potešila aj ja, super nápad .
douglas
Milučké a potierala si ovocie citrónovou šťavou alebo nie. Díky za odpoveď. Nech sa darí :).
valeri
Tak vitaj medzi nami :-), lepšie si sa ani nemohla uviesť. Krásna kytička - na zjedenie :-)
nynuna
Povedená kytice, dělala jsem jen slanou, ale tuhle musím vyzkoušet, vnučka bude mít natozeniny
mimit
Dakujem vsetkym za mile komentare.
@douglas ano potierala, ale iba jablka a ananas.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia