Držkový perkelt fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 4. júla 2013
Držkový perkelt (fotorecept)
Foto: mesiar50

Viem,že na vareche je milión receptov na držky,ale aby som si napravil reputáciu tak som sa dnes rozhodol urobiť niečo iné ako Zobraziť celý popisViem,že na vareche je milión receptov na držky,ale aby som si napravil reputáciu tak som sa dnes rozhodol urobiť niečo iné ako koláče. Ak ste na to zvedavý sledujte ma v akcii prosím.

10
porcií
80 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Suroviny na perkelt:
2000 g
2 ks
1 ks
4 strúčiky
5 ks
podľa potreby
Koreniny:
3 PL (podľa potreby)




Postup

  1. 1

    Do umytých držiek som pridal cibuľu a dva bobkové listy.Povaríme cca.20 min.

    Držkový perkelt (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme si popražiť cibuľu na bravčovej masti.Keď je sklovitá pridáme k nej kl soli.

    Držkový perkelt (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu odstavíme z ohňa a dáme do nej vylúhovať mletú sladkú papriku.

    Držkový perkelt (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dal som si obariť paradajky,aby sa mi ich dalo ľahšie ošúpať.Je to raz,dva,tri,Keď prasknú na jednom mieste tak je to signál aby sme ich vybrali von z vody a hneď za horúca z nich stiahli kožku resp.šupinu.

    Držkový perkelt (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V bode č.5 sú paradajky už ošúpané

    Držkový perkelt (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Následne si pokrájame suroviny na základ perkeltu.Paradajky a zelenú papriku.A to pekne na úhľadné kocky.(cibuľu si tam nevšímajte prosím keďže je už posmažená)

    Držkový perkelt (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesnak som rozpučil plochou stranou noža a potom som ho ešte posekal na menšie kúsky.

    Držkový perkelt (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ideme ďalej.K smaženej cibuľke pridáme ,zelenú papriku a paradajky. Zmes dobre premiešame.

    Držkový perkelt (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    K premiešanej základnej zmesi na perkelt pridáme ďalej držky ktoré podlejeme vodou. Vodou musíme šetriť keďže chystáme robiť perkelt a nie držkovú polievku.Vody by tam malo byť iba toľko, aby držky zakryla no nesmú v nej volne plávať.Viď obr. č.9. Držky privedieme do varu a pridáme kmín mletý,čierne korenie mleté,cesnak a soľ len z trochu keďže sa nám bude ešte šťava odparovať,mohlo by sa stať,že perkelt bude slaný.Pri polievke je situácia inakšia.Pri presolení ľahko dolejeme vodu.No keďže perkelt má byť hustejší, tu by mohol naskočiť menší problém.Varíme podľa potreby.Ja som mal predvarené držky a varil som ich cca.80 minút do mäkka.Vrátane samozrejme aj tých 20 min.na začiatku akcie.Potlačením držky medzi dva prsty ľahko zistíte či sú už držky OK.

    Držkový perkelt (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ja osobne mám rád držky z knedľou.Moju vŕtačku už nemusím asi predstavovať.

    Držkový perkelt (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Cesto som potom prikryl na cca,hodinku

    Držkový perkelt (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Po nakysnutí cesta som si spravil dva úhľadné bochníčky

    Držkový perkelt (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Bochníčky cesta potom putovali ďalej na parný hrniec.

    Držkový perkelt (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na obrázku č.14 vidíte prosím už hotové knedle,Postup a suroviny nájdete prosím v mojich ostatných receptoch.

    Držkový perkelt (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Priatelia prajem vám dobrú chuť.

    Držkový perkelt (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

slavka11
mnamy drzky milujem toto by som si dala, akurat bez tej knedle i ked vyzera luxusne
mesiar50
@slavka11
V okruhu 500km jem držky z knedlami pravdepodobne iba ja.Skorej by som aj ja tipoval na chlebík,alebo zemiaky.Ďakujem slavka
concord
OK. Môže byť ale bez knedlí, to mi nejako nepasuje, ale s čerstvým rohlíkom a dobrým pivom z Budejovíc.
evusik
@mesiar50 tak ja by som držky nezjedla ani za svet a to mám len dve jedlá ktoré nemusím držky a pajšle, ináč zjem všetko, ale tvoj recept som si so záujmom prečítala, lebo muž aj syn toto ľúbia a musím povedať, že si recept krásne popísal aj odfotil a ešte aj tá knedľa, no klobúk dole... ten môj tiež dobre varí, ale knedľu by nezvládol, teda zvládol lebo on by si ju kúpil v obchode :-)
marijanka712
@mesiar50 toto je super krasne pripravené už len si sadnúť k stolu vypadá to prudko jedlé u nás sa držky aspon 1x do roka tiež varia ,ale tento rok sa chystáme variť v kotlíku dúfam, že sa mi podaria aspon tak ako tebe mne bude iste asistovať môj manžel najmä s príchuťami.....
havino
som sa pár krát pousmiala na popise, dobre si navaril, dobre popísal, že vrtačka :-), :-), no ale, dnes som kúpila tri krabice držiek a to pre jednu osobu, moju milovanú polovičku, jedol by ich od rána do rána keby mohol, ja tiež neodmietnem, ak sú dobre ochutené, ako tvoje, robím s tými istými koreninami,ako ty, aj takýto gulášik s chlebíkom som mu už varila a na zajtra si objednal držkovú. Ak by som mu ukázala tvoj tanier, bolo by rozhodnuté, ja ešte porozmýšľam čo bude zajtra z držiek, či polievka, či hlavné jedlo, ako u vás...
kimlo
Týmto prehlasujem, že reputáciu si si napravil, výborný recept aj postup, držky mám velmi rád v akejkolvek úprave, a môžu byť aj sknedlou...a pivo k tomu.
mesiar50
@concord
Veď dáš si z tej hlavnej fotky.Tam je veď chlebík .
Concord příteli rok a 1/2 som slúžil v Budejoviciach na letisku ako vojak.To pivko je naozaj dobrý výber.Ďakujem Ti
mesiar50
@kimlo
Ďakujem Ti kamarát.Potvrdil si reputáciu takže je to ok.A pivo k tomu 100% pasuje
mesiar50
@havino
Áno .Snažil som sa tento rcp trochu humorne podfarbiť.
Som rád,že mi to ako tak vyšlo.Aby som bol úprimný
u nás ich nezjedia ani z chlebom,ani z knedlami
a dokonca ani z varenými zemiakmi v šupke.Polovica poputuje mojmu dobrému fotríkovi.Zbožňuje držky.
Ďakujem ti Táňa.
používateľ nemá avatar
mb
mb
mnam, chvalim
mesiar50
@havino
Milá Táňa. Zo štyroch ľudí u nás doma mám rád držky iba ja.Polovica poputuje zajtra fotríkovi...zbožňuje ich.Veľa ludí,ale iste nevie,že v držkách resp.v žalúdku hovädzieho dobytka sa nachádza len krmivo,tráva,siláž.a samozrejme kyselina.Je to v zelenom stave.Ostatné veci sú v črevách.Keby toto vedeli možno by dostali chuť aj na držky.Som rád,že vrtčka sa ti lúbi.Ďakujem ti za príjemný komentík.Pekný večer pre Teba prajem
mesiar50
@marijanka712
,,Kotlíkový guláš´ˇ je jedinečná záležitosť samozrejme.Ďakujem ti za pekné ohodnotenie.A nech sa vám kotlíková párty vydarí.pa pa
izabella929
ach,jo...to je ale parádna papanica...) veru toto aj ja milujem....u nás je súkromná reštika a robia tam tieto fantastistické držky dochutené údenou soľou...) parádička s knedlíkami...mňamíííí......))))
mesiar50
@evusik
Ako som už písal niekomu u nás doma zjem držky iba ja.Nemám k
tomu odpor keďže ako mäsiar viem čo sa nachádza v žalúdku hovädzieho dobytka a držky som aj robieval na bitúnku.Písal som to u @havino.Som rád,že sa Ti rcp pozdáva.Knedle
by zvládol aj tvoj muž podľa tohto rcp.Pokiaľ som robil knedle z kvásku mal som nonstop smolu.Už oddávna ich robím zo sušeného droždia a vlažnej vody.Je to v pohode.Ďakujem za tvoje pozitívne ohodnotenie moc si ho vážim.Prajem Ti pekný večer
kecemis
@mesiar tak toto si trafil na citlivu strunu. Aj ked si trosku posramotis reputaciu, mas vopred odpustene.
sonulienka
no tak to nie toto mi nerob večer nejedávam ale Tvoj perkelt by som si určite dala. Škoda len, že nie si bližšie k BB. Fajnotka!!!!
radost
@mesiar50
perkelt držkový-máme radi obaja-manžel aj ja..len nemáme šikovného kuchára..koľko berieš za takéto luxusmenu?? chcelo by to u nás mužskú zmenu-bo takého-čo zje všetko=teda ten môj dedko-doma mám..ale taký ako ty-zišiel by sa..to by boli v našej strave dobroty..
určite ťa doma nosia na rukách-a ja závidím-ach...:-)
kabanoska
tak toto je jedlo pre môjho starého . S týmto mu urobím radosť.
Ale ja mu uchmatnem z toho . Držky mám tiež rada. Vyskúšam
tvoj recept.
letisia
Práve mám z mrazničky vybraté na zajtra držky na perkelt. Ja tam pridávam ešte jednu pochutinu, bez ktorej to u nás nejde. Dostať kúpiť koreniacu zmes pod názvom Zabíjačka, je to vlastne bylinková zmes a dodá mnohým jedlám výbornú chuť.
mesiar50
@letisia
Zapamätám si to korenie.Taká odskúšaná bylinková zmes nemôže byť na škodu.Ďakujem ti letisia.
sracz
... dobrý držkový perkelt a či polievka má u mňa vždy "zelenú, milý kamarát @mesiar50 - a to aj vtedy, keď som plný domácej fazuľovice a cik_cakov so sladkou dusenou kapustou (kto má pozná, vie, akú obeť dobrovoľne prinášam sám sebe). Vynikajúci "pacal perkelt! som roky rokúce jedával v motoreste Eva so super "lun-čen-čan_ským chlebíkom. Podobne ako Ty v NL, tak aj ja tu V Des moines Iowa jem držky sám (pokiaľ nemám švagra Laciho na návšteve); doslova snehobiele ich kupujem v mexickom obchode! Ďakujem za perfektnú propagáciu super dobroty!!! ... hej a poznám aj kopec labužníkov jemného pohlavia, ktorý tu "origoš" chlapskú fajnotku rád je véééľkou lyžicou a zapije "kríglom" oroseného "budějického"! Keď využiem "kupecké počty", tak mi vychádza, že aj my dvaja sme sa pohli na letisku "v doline" stretnúť! Krásne dni u "tuli_panákov"!
mracik9
ej ale robíš chúťky,už dávno som to nejedla,ešte za starých čias,keď sa dal kúpiť veľký kus,robievala moja teta z toho vyprážané rezne,to ti bola dobrota,škoda že dnes predávajú už pokrájané,aj by som si to pripomenula,pekný deň :))
gubics
Perfektný recept, už sa mi slinky zbiehajú. Ja by som ten recept ešte doplnila tým, že ja ho najprv dám do "kukty" (pretlakový hrniec) a uvarím ho, aby som nemusela 80 min. stáť nad ním, kým tie držky zmäknú, potom stačí cca 15 min.aby sa v tých tu spomínaných ingredienciách prevarilo, aby to nachytalo tú správnu chuť. Ešte by som doporučila dať do tej zmesy aj majoránku, a bude ešte chutnejšia.(Za pokus to stojí). Ináč ja ho presne takto robím, a najlepšie mi chutia s čerstvým chlebíkom.
frezia
Tak to by som si dala,musim kupit drzky a urobim perkelt podla tvojho receptu. Ukladam.
slavka11
no vidim to tak ideme do obchodu a ak najdem cerstve drzky nie tie predvarene urobim si tuto dobrotu
mesiar50
@sracz
Zdravím ťa kamarát.Som síce teraz na dovolenke,ale ty si to
nemohol vedieť.Kulinárske experimenty robievam skôr doma.Mám radosť z toho keď niekomu moje jedlo chutí.Pri držkách je to samozrejme iné.Jem ich iba ja.Keď som ich robil myslel som skôr na fotríka ktorý má držky nesmierne rád.Si nepochybne správny chlap.
Tvoje komenty sú prifarbené zdravým humorom.Mnohokrát mi spravia dobrú náladu aj v NL.Ďakujem Ti pekne milý priateľu a pozdrav
tentokrát prijmi z mojej rodnej zemi

danusa2889
robievam tento perkelt, len ja doňho dávam nakoniec šľahačku, u nás v rodine je veľmi obľúbený
iwuska
hned by som si dala. na ranajky za tanier, na obed dva a jeden aj na veceru :) a myslim, ze aj sobotu by som zvladla v podobnom prevedeni
mesiar50
@gubics
Ten pretlakový hrniec je iste osožná vec bezpochyby.No u nás doma ju nepoužívame.Majoránka je ok korenie..možno nabudúce.Máš
pravdu k držkám pasuje v prvom rade chlieb.V maďarsku sa držky podávajú aj z varenými zemiakmi.Ďakujem Ti
dajanca
no @mesiar zvládol si to na jednotku... :-) aj tá knedľa je ukážková.
To je výhoda, že teraz už možno kúpiť držky predvarené, kedysi som kúpila 4 kg surových, potom som ich 4 hodiny varila a 3 krát menila vodu, nakrájala a podelila do balíčkov, a uložila v mrazničke, aby som mala pripravený polotovar... :-)
mesiar50
@danuska2889
Môže to byť tiež dobré.Ale,ale tak už viem prečo tie moje knedle na tom spodnom obrázku.Keď som robil na sanitnom bitúnku pred cca.
25r.tak nám tam naša kuchárka zopár krát pripravila držky na smotane.Boli k tomu podávané knedle na 100%.Ďakujem iwuska.
mesiar50
@mracik9
Raz som mal možnosť ochutnať aj vyprážané.Bolo to dobré.Dá sa to na rôzne spôsoby,ale hlavne komu ako chutí.Ďakujem ti pekne.
Prajem ti pekný celý deň
rela
Tiež patrím do skupiny nežného pohlavia, ktoré zbožňuje túto "origoš" dobrotku. Medzi širokým okruhom rodiny a priateľov som s touto "výchylkou" priam rarita.
@mesiar50 , narobil si mi chute :-))
mesiar50
@dajanca
Dozaista je to veľká výhoda,že sú tie držky už predvarené,ale zase chudák @mracik s toho nevie robiť rezne.Ktovie či by sa zo zomletých
držkov dali spraviť fašírky.Niektorý deň som chcel vyhútať mentolový krém.Rozpustil som osem ks hašleriek v 100ml mlieku.A náhodou tá
chuť bola zaujímavo lahodná ...farba už nie až tak.Ďakujem
smorko
Mňam, držky môžeme na každý spôsob. Krásny fotopostup.
mesiar50
@rela
Si bezpochyby rarita medzi ženami.Málo žien poznám ktoré majú radi držky.Vďaka
elixir
Držky nejedávam, ale musím Ťa pochváliť za to, aký všestranný si v kuchyni, klobúk dolu opäť raz. :)
njdevil
To je ale paradicka!!! My prave dojedame drzkovu polievku, ale nakolko u nas drzky ficia na kazdy sposob a za kazdeho pocasia a v mrazaku mam dalsiu varku, na buduce urobim po tvojom...s paradajkami som to este neskusala, na buduce sa bude varit po tvojom...ja drzky a pripravu knedli dohodim mojej polovicke, nech aj on prida ruky k dielu...pekny den z new jersey!
njdevil
ja do drziek pridavam lyzicu suseneho drozdia, dostanu taku zamatovu chut a konzistenciu...mnam!
mesiar50
@njdevil
Teraz som už spokojnejší.Vidím,že aj nežnejšie pohlavie nepohrdne
touto špecialitou.Papriku,paradajky,cibuľu používam ako základné
suroviny pri príprave perkeltov,gulášov.Toto trio nahrádzam cez zimu
lečom.Iste to skúsim raz aj z droždím.Ďakujem Ti za pekné ohodnotenie a pekný pozdrav Ti posielam z malého,ale kľudného mestečka Šahy

eviana
Ej veru fajne si navaril, veľmi chválim konečný produkt aj celý pracovný postup skvelo nafotený. A tá knedľa... ako od profesionála, klobúk dolu!
Držkovku máme veľmi radi, robievam zopár krát do roka... keď som mala prísun bravčových žalúdkov od mäsiara, robievala som z bravčových - bravčový žalúdok je mäsitejší - som sa naučila kedysi doma pri domácich zabíjačkách využiť aj túto časť prasiatka... ale už som aj z kuracích žalúdkov robila - trošku piplačka :). Si ma parádne napačmal na fajnú jemne pikantnú držkovú s čerstvým chlebíkom :)
njdevil
dakujem, zavidim ti v dobrom slova zmysle, ze si doma...prajem ti krasnu dovolenku, stastny let! Pozdrav Sahy, ( napriek tomu, ze z mojeho rodneho mesta mam do Siah daleko, ja pochadzam z " totalneho " vychodu :-)... a aj nasu krasnu domovinu za mna... Drzkam ZDAR!!!
mesiar50
@njdevil
Pozdravím Šahy.. a týmto pozdravujem za teba aj celé slovensko.Nech sa Vám tam darí v zdravý a v šťastí.
Ja ďakujem,že si ma ,,navštívila´´.pa pa













mesiar50
@eviana
Máš pravdu.Bravčové žalúdky sa tiež dajú pripraviť ako perkelt.
Vyznáš sa v mäse.Musím ťa pochváliť.Ďakujem ti za peknú a pozitívnu reakciu.Prajem ti pekný zvyšok dňa.
staja
Pekný recept, krásne spracovaný, držky máme radi, určite vyskúšam. A až pri čítaní komentov som pochopila, prečo je v rcp len 200g držiek, to by u nás určite nestačilo, hoci sme len dvaja.
evanaaa
My jeme držkovicu od včera, ja ju musím robiť najmenej raz za mesiac, ale perkelt, guláš a pod. som ešte enskúšala a mala by som, lenže neviem, ako by to dopadlo, muž totiž vždy chce veľa šťavy, aj v guláši, potom to ale nie je ono, ak by som toto robila s veľa vody, tak by to tiež už nebolo také ako tvoje, aj napriek tomu, že na to upozorňuješ. No, ale vyskúšam a -uvidím.
mesiar50
@evanaaa
Píšeš to jasne a logicky.Zvyšovaním obsahu vody v perkelte vznikne vlastne držková polievka.Ten šmrnc toho perkeltu sa odtiaľ stratí.
No milá evanaaa už len sa dohodnúť s pánom manželom.Prajem Ti pekný večer.
bozulka
@mesiar5O , ty si mi dal,takýto recept a ja mám detox.Práve včera som hovorila synovi,že až skončím tak musí kúpiť držky,len sa pýtal či surové alebo predvarené.Surové by boli lepšie,ale už na ne nemám dosť síl.
Kedy si bol v Č.B.? Proti mne asi dosť neskoršie.Tam som sa naučila piť pivo... :-)
mesiar50
@bozulka
V budejoviciach som slúžil 1980-82
Ja som mal predvarené.Určite menej roboty.Ďakujem bozulka
tatranka
Taká ohromne bohatá nádielka,chutne pripravených držiek.Patrilo by sa ti podeliť.Veru by som si prisadla.Milujem držky.
Tak ako som spomínala,ja postupne zamieňam držky za hlivu ustricovú.Neuveríš,ale to veľmi chutné.Je to náhrada,ale dobrá./Hoci držkám sa nevyrovná/.Robím s ňou všetko jedlo čo aj z držiek.Pripájam:  varecha.pravda.sk/recepty/drzkova-polievka-z-hlivy-ustric...

 varecha.pravda.sk/recepty/paprikas-z-hlivy-ustricovej-fot...
Skús a neoľutuješ.
janger
Ked vidim tento tvoj recept, Laci, tak som normalne vyhladla. Drzky som uz strasne davno nejedla. A ked som volakedy davno jedla, tak to bola polievka. A byvala s vybornym starodavnym slovenskym chlebom. To som mala strasne rada. V takejto podobe, ako perkelt, to nepoznam. ale aj to je iste vyborne. A este aj krasnu knedlu si spravil. Klobuk dolu. Pozdrav z NL :-).
mesiar50
@tatranka
Tvoj recept je pekne spracovaný.Finálne jedlo sa naozaj podobá držkám a vyzerá úžasne.Keďže som sa v NL. ešte s držkami nestretol bude to dobrá náhrada za ne.Chlapci ich importujú prevažne z SK a prípadne z Poľska.Škoda,že bývame tak ďaleko od seba, bol by som Ti poslal.Som naozaj rád,že taká skvelá gazdinka-kuchárka ako ty komentovala môj rcp. pozitívne.Ďakujem za link a prajem ti krásny víkend.
mesiar50
@janger
Ahoj Janka.Píšem tu ľuďom,že v NL nemáme držky ani knedľe.
Dúfam,že ich neklamem? I keď logicky uvažujem tak by si chlapci knedle neimportovali z nemecka a držky zo slovenska či poľska.Milá Janka takýmto spôsobom si robím perkelt a aj knedle v NL.Robievam
ho prevažne z vykostených kuracích stehien.He, he to je najrýchlejšie.
Ale bola už aj hovädzinka a aj bravčovina.Sladkú papriku mám z farmy.
Nie je horká a krásne farbí.Máš pravdu,,dobrý slovenský chlebík´´ten
k tomu pasuje.No maďari to jedia zo zemiakmi a ja zase aj s knedľou
Pekne si sa vyjadrila k rcp.a preto ti srdečne ďakujem.
Prajem Tebe a tvojej rodinke krásny víkend
janger
Laci, mas pravdu, drzky (ani knedle) tu nie su dostat. Asi by masiar cudne na mna pozeral, ak by som pytala drzky ;-). V supermarkete tiez absolutne nie. Ale to mas s viacerymi vecami tak. Napriklad ani petrzlenovy koren nie je dostat. Len v obchode ako napr. Makro som ho videla, kam bezne ludia na nakup nechodia. A mozno niekde na trhu... Snad aj v tureckych obchodoch, neviem. Laci, ale este som tak rozmyslala (uz castejsie) a ty to asi budes vediet...Z ktoreho kravskeho zaludka su tie drzky. Volakedy sme sa ucili - kniha, cepiec, bachor, slez. Nie je to nejake dolezite, ale ja som niekedy zvedava na take veci ;-))). Takze ak by si vedel, nech sa poucim...Aj tebe krasny vikend. Dnes mame pekne pocasie :-).
marianna76
pekne si to prichystal, nabudúce pripravím manželovi podľa teba... aj s knedľou..............a možno aj s pivom......
tinca
@mesiar50 ako píše @tatranka , čo takto sa podeliť s varecháčkami?? Milujem držky,tvoj rcp je vyšperkovaný. Ja tiež kupujem predvarené,lebo ten zápach pokazí radosť z jedla. Chválim:)
mesiar50
@janger
Janka,z tých troch pred žalúdkov o čom si sa zmienila je najväčší a naj mäsitejší práve BACHOR ktorý sa najčastejšie používa aj v slovenských domácnostiach a v reštauráciách.Bachor je vlastne len úložisko potravy u prežúvavcov.Obsahuje len posekanú trávu,siláž a
kys.žalúdočnú. Trávenie prebieha až vo vlastnom žalúdku(slez)a potom potrava poputuje do čriev.Ale dobre,že si otvorila túto tému.Veľa ľuďom sa držky hnusia, pričom ani nevedia čo ten bachor vlastne obsahuje.Milá Janka ...ďakujem za potvrdenie pravdivosti môjho komentáru horevyššie.Nebol som si istý.U nás je tiež krásne.Všetko dobré.Pa pa
mesiar50
@marianna76
Ďalší, kto môže držky aj s knedľou.Potešila si ma.A samozrejme manželovi k tomu aj nejaké dobré pivko.Ďakujem ti pekne
mesiar50
@tinca
Bohužia,l držky sú už fuč.Polovica šla na dobročinné účeli pre fotríka.
Nabudúce,.. pošlem nejakým kurierom.Si naozaj zlatá.Vďaka.
janger
@mesiar , Laci, no tak konecne som sa dozvedela, ze je to z bachora...:-). Dakujem za poucne vysvetlenie. Mne sa drzky fakt vobec nehnusia, ved preco by sa mali hnusit? Ved ludia jedia vselijake klobasky, ktore su robene z criev, to sa nehnusi nikomu a toto by sa malo? :-). Inac, aj pluckovu omacku som vzdy mala rada, aj to mnohi nemaju radi...Alebo take krvavnice...
mesiar50
@janger
Naozaj nemáš čo ďakovať ...ak som vedel pomôcť tak rád.
Máš dozaista pravdu.Klobásy sa plnia do bravčových,spišské párky do baraních a jaternice a špekačky do hovädzích čriev.Samozrejme píšem o mäsovýrobách.Ďakujem Ti za doplnenie.Pa pa
medovnicek
uvariť niečo dobré z držiek to je podľa mňa umenie, je vidieť, že ty s tým vieš poradiť, si veľmi šikovný, ja držky nemám rada, ale partner a aj syn ich milujú
rulik
pochválili predo mnou, niet čo dodať, skvelé

mariana33
bože ako by som si dala...milujem keď sú veľmi pálivé, také ako ich robí manžel...to bolo prvé romantické jedlo čo mi navaril:o)
pavas
@mesiar50
fúúúúúúúúúúúúúúúúúch, že držky, že polievka a dokonca, že perkelt. Hhhhhhhhhhhmmmmmmmmmmm, tak to môžem v ktorúkoľvek nočnú či dennú hudinu, dík za krásny recept
mesiar50
@pavas
Naozaj nemáš čo ďakovať.Ja ďakujem za milý komentár a som rád,že ťa recept zaujal.
angast
Skvele jedlo. neviem , ako som toto mohol prehliadnut. davam ti 12
hviezdickov, 12 mesiacikov a 7 trpajzlikov. perfektne.
kimlo
Sebas Laci, kde si bol tak dlho? Uz som chcel pisat do diskusie ze co je s Tebou... My skalni sme zvyknuti na Tvoje skvele recepty a to myslim uplne vazne...rad Ta tu opät vidim.
kimlo
Malo byt "Sevas"...ta dotykova klavesnica na mobile ma uz vytaca.

babkamt
Za takýto obed by ma manžel nosil na rukách.Už dlhší čas spomína toto jedlo.Musím kúpiť držky.Posielam ti 5*
mesiar50
@kimlo
Čauko kimlo.
Aj ja som rád,že ťa vidím a ďakujem za tvoje priatelstvo.
Pekný večer ti prajem z holandska.
salinka
To som si ale dala, že som nakukla do tvojich receptov!!!!! Hneď takáto bomba a toľko ohlasov!!!! Ja som jedla takýto výborný perkelt naposledy niekedy v prvohorách:-( U nás to nikto neľúbi a v reštaurácii ani len nevyzeral dobre, to nehovorím o chuti. Perfektná práca!
zofos
Perfektny recept, vsetky suroviny su OK, ale my hubari tam davame urcity diel hlivy ustricovej.Potom sa chute spoja a nebicko v papulke je na svete. Ta knedla k tomu samozrejme patri ale madari to robia aj z nokerlami, tiez dobra kombinacia.
mesiar50
@zofos
Hríby mám rád.S hlivou ustricovou by mi držky chutili ešte viac.V budúcnosti určite vyskúšam.Ďakujem ti za dobrý tip a pekný komentár.
diducko
Drzky su jednoducho super. Radi ich jeme moj otec a jeho dcera, ostatni sa distancuju. Akurát ma mrzi, ze u nas/Kosice/ nedostat surove drzky, lan chladene alebo mrazene. Perkelt alebo polievka zo surových drziek je ovela chutnejsia z cerstvych drziek ako z mrazených alebo chladenych.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia