Expresný koláč skoro z čohokoľvek

amilka2 - fotkaamilka2, 3. júla 2013
Expresný koláč skoro z čohokoľvek
Foto: amilka2

Tento koláč je u nás najobľúbenejší, pretože ho mám hotový rýchlo a robievam ho hoci aj večer o 22.00 ked si zmyslím, že čo Zobraziť celý popisTento koláč je u nás najobľúbenejší, pretože ho mám hotový rýchlo a robievam ho hoci aj večer o 22.00 ked si zmyslím, že čo budeme na raňajky. Základných je 5 surovín a variabilita nekonečná.

10
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
350 g
150 g
700 g
1,5 lyžička
200 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny okrem sódy bikarbony dáme do veĺkej misy, premiešame, a keď je rúra vyhriata , plech vymastený a vysypaný múkou, do zmesy primiešame sodu bikarbonu prelejeme na plech a šup do rúry. Pečieme, kým nie je upečený..ja cca 30 minut. Variabilita je v pridaní, kakaa, orechov, hrozienok, ja používam aj tekvicový, jablkový, dulový kompot, kokos, vanilka... ak je cesto husté, pridáme mlieko, ak riedke, prisypeme múku, ja to nikdy nevážim ani nemeriam, len tak podľa oka na veľký plech aj dva kompóty dám. Ešte nikdy sa nestalo.. , že by sa nezjedol.

    Expresný koláč skoro z čohokoľvek - obrázok 1
  2. 2

    jednoduché suroviny a skvelý výsledok

Diskusia k receptu

jeka
Je to koláč " LIKVIDATOR", vmesti sa do neho všetko čo špajza da.Pečiem ho tiež ked je málo času.
amilka2
Ja mam recept od jednej susedy, ked som bola mlada neskusena a volala ho koláč lenivej gazdinej, sestra vylepšila recept s kefírom a výborne to prevzdušnilo koláč.