Luckine arašidové sušienky fotorecept

boise - fotkaboise, 3. júla 2013
Luckine arašidové sušienky (fotorecept)
Foto: boise

Poznáte to, človek si len tak večer sadne k notebooku, pozerá kto má čo nové a zrazu je tam. Fotka s jedlom. Slina po Zobraziť celý popisPoznáte to, človek si len tak večer sadne k notebooku, pozerá kto má čo nové a zrazu je tam. Fotka s jedlom. Slina po klávesnicu... Pýtate si recept a zúfalo čakáte na odpoveď. A potom vyskúšate a búchate si hlavu o stôl, že prečo len z jednej dávky, PREČOOOOOOOOO?! Že nepoznáte? Tak ste ešte nestretli tieto sušienky.

10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
12 PL
4 PL
4 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Zo zoznamu surovín mi vyškrtli, tak pridávam sem: Nepovinné, ale zíde sa: šarmantný asistent 1 ks... Pripravíme si suroviny a šarmantného asistenta. Vajcia som musela vopred rozbiť, lebo boli posledné a záujem šarmantného asistenta by určite neprežili...

    Luckine arašidové sušienky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny dáme do misky. Áno, to hnedé je arašidové maslo. Ja viem, nevyzerá 3x vábne. Použite arašidové maslo s kúskami arašidov, tzv. "crunchy".

    Luckine arašidové sušienky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujte cesto. Bude trochu sypké, ale nevadí. Hlavne, aby sa z neho dali tvarovať guličky.

    Luckine arašidové sušienky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poproste šarmantného asistenta, aby vytvaroval guličky a zatiaľ choďte pozrieť ako spí druhé dieťa, či nedošiel nový mail, umyte nejaký riad, pozrite si telenovelu, prečítajte zo dve knihy... Ak šarmantného asistenta nemáte, tak to musíte spraviť vy. Výhoda je, že čas prípravy sa skráti asi o dve tretiny, a neporiadok zmenší asi o 9/10.

    Luckine arašidové sušienky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vytvarované guličky ukladajte na plech s papierom na pečenie.

    Luckine arašidové sušienky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je všetko cesto pretransformované na úhľadné guličky, vezmite si vidličku, zničte prácu šarmantného asistatna a jemne ich roztlačte. Nechajte sušienky hrubšie, nemačkajte ich veľmi násilne.

    Luckine arašidové sušienky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Okraje sa budú trošku rozchádzať, ale nevadíííííííí!

    Luckine arašidové sušienky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dajte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte cca 15 minút. Vyberte a nechajte dobre vychladnúť. Nevŕtajte do nich prstom kým sú teplé. Ja viem že to láka, ale nerobte to, lebo sa tie obludy rozpadnú. Keď sú vychladnuté, sú oveľa priateľskejšie. ;) Ja viem, sú božské...Ale ovládnite sa a podeľte sa aj s asistentom :) Dobrú chuť!

    Luckine arašidové sušienky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

eviana
Vyzerajú krásne a chutne... isto aj vďaka skvelému asistentovi :) Ukladám a niekedy veľmi rada vyskúšam :)
cesminaz
Tvoj recept sa mi velmi paci :-)) a aj tvoj sposob akym siho prezentovala a predviedla...mna si teda "dostala" davam si ho do KK a jednoducho musim vyskusat ;-))
matata1
Veru tak, vaše TRIO (Ty, šarmantný pomocník aj sušienky) ste ma dostali aj rozosmiali a to totálne. Aj keď mi arašidové maslo vôbec nechutí, zajtra ho idem kúpiť a sušienky vyskúšam.
egresik
Jednoduche na mnostvo surovin, skusim niekedy... Ocenujem vtipnost ;) Prajem pevne nervy pri pohlade na kuchynu, ktora je z minuty na minutu spinavsia a spinavsia ;) mam 2 a pol rocnu dceru ktora, ked zbada cesto, tak uz k linke tlaci stolicku a krici maminka pozor, ja sama.
monniee
Že ty píšeš aj blogy na Blog.sme.sk? :D Juu aar sou fany! :)) Receptík je super, ukladám, zlepšil mi ráno. Vďaka!
katkapn
@Boise ďakujem za zlepšenie nálady :) takého šikovného asistenta síce nemám, ale receptík určite vyskúšam upiecť, vyzerá jednoducho a chutne
boise
@monniee eeejha, ano ano pisem :D ;)

Ďakujem všetkým za milé komentáre, šarmantný asistent je uveličený, že je "v počítači" :))) Kuchyňa uprataná, môžme ísť spolu zamiesiť na chlieb :)
evusik
krásny recept a ešte krajší, vtipný popis... no a šarmantný pomocník, pardón asistent nemá chybu... ja mám malú pomocníčku vnučku a keď pečieme múku mám hádam aj v kúpeľni... ale tá radosť v jej očkách, že môže babine pomáhať, tá je na nezaplatenie...
boise
@pseudocognac ja pouzivam hlavne med, ale tu som si netrufla ho tam dat.. ;) nie je v tom ziadna osobna laska ;)
oriesok
Sušienky vyzerajú lákavo. Vyskúšam. :) Uložila som si recept do KK. Ďakujem. :)
boise
@lucialujza to vobec netusim, ale mohlo by sa vydarit. Vyskusaj a daj vediet ako to dopadlo ;)
lucialujza
klobúk dolu pred trpezlivosťou Tvojho pomocníka s gúľaním, mne sa to trúsilo ostošesť
ale keksíky chutia ako chalva :-)
1nika1
mňaaaaaam, akurát robil z dvoch dávok, s manželom sa toho nevieme dožrať :D
1nika1
tak ako som písala vyššie, robila som z dvojitej dávky a keď už boli plechy v rúre, tak pozerám že som zabudla dať žĺtka...syn mi hovorí, no pokazila si to, môžeš začať odznova :D hneď ako sa dopiekli a trochu vychladli, som ich ochutnala a sú výborné aj bez žĺtok :-) uff, úľava
zuzana76
no ja neviem, nas teda neohurili, cesto vobec nebolo drobive, ale praveze uplne lepive, musela som muku dosypat.... Takze su dost mucne a suche




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia