Smotanové BeBe rezy

belo - fotkabelo, 3. júla 2013
Smotanové BeBe rezy
Foto: belo

Toto je ten najlepší dezertík na svete! Je svieži, jemný, krémový a strašne lahodný! Každý, kto by ochutnal tento koláčik, tak by ho nevedel Zobraziť celý popisToto je ten najlepší dezertík na svete! Je svieži, jemný, krémový a strašne lahodný! Každý, kto by ochutnal tento koláčik, tak by ho nevedel prestať jesť, aj ked by bol už na vybuchnutie plný... Nepoznám lepší koláčik, je náším najobľúbenejším odvtedy, čo sme ho ochutnal! Vyzerá ako z rozprávky, a chutí ako... ako niečo neopísateľné! Som veľmi rada, že mám tento recept - na začiatku som dokonca bola aj trochu lakomá sa oň s Vami podeliť... Vyskúšajte, a zažijete také potešenie, ako ja!

Suroviny

3 - 4 bal
750 ml
6 PL
250 ml
1 ks
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Najprv si vyberieme taký menší vysoký plech. Koláč budeme vrstviť - bude mať štyri vrstvy, a každý balíček BeBe keksev sa použije na jednu vrstvu; čiže najlepšie to vyjde, ak kekse poulkadáte na spodok plechu 5 x 4, lebo v jednom balíčku je 22 kekseov. Ja som mala o trošičku menší plech, ale snažila som sa čo najviac tých keksov využiť (niektoré som rozdelila na polovičku), tak som ich poukladala takto, ako najlepšie to šlo:

    Smotanové BeBe rezy - obrázok 1
  2. 2

    Teraz si pripravíme krém - ten najlepší krém, aký som kedy chutnala!!! Nič sa nevyrovná sviežej, krémovej a smotanovej chuti tohto krému... Kyslé smotany zmiešame s hnedým cukrom...

    Smotanové BeBe rezy - obrázok 2
  3. 3

    ... a teraz urobíme šľahačku. Stužovač Smeta-fix vymiešame vo vychladenej smotane na šľahanie a smotanu vyšľaháme na šľahačku.

    Smotanové BeBe rezy - obrázok 3
  4. 4

    ... šľahačku zľahka a jemne vmiešame do smotanového krému... a krém je hotový! Skúste odolať a neládovať ho z misky, i ked je to celkom nemožné...

    Smotanové BeBe rezy - obrázok 4
  5. 5

    No a teryz ideme koláčik vrstviť... Budú štyri vrstvy keksov a štyri vrstvy krému. Ak chcete, môžete si krém rozdeliť na štyri rovnaké časti do nejakých nádob, aby bol krém pri vrstvovaní rovnomerný na všetkých štyroch vrstvách. Takže, na prvú vrstvu BeBe keksov potrieme jednu štvrtinu krému a opatrne ho rozotrieme po keksoch.

    Smotanové BeBe rezy - obrázok 5
  6. 6

    Na krém poukladáme kekse z daľšieho balíčku pekne vedľa seba...

    Smotanové BeBe rezy - obrázok 6
  7. 7

    ... a znovu potrieme druhou štvrtinou krému... Tento postup opakujeme dovtedy, do kým nebudeme mať štyri vrstvy keksov a štyri vrstvy krému. Na vrchu má ostať krém. Teraz prikryjeme koláč alobalom a dáme ho na noc alebo na pár hodín do chladničky, aby sa kekse napili a zmäkli a aby krém stuhol. Po stuhnutí môžeme vrch koláčiku posypať Grankom. Ja som ho posypala zvyšnými podrvenými BeBe keksami...

    Smotanové BeBe rezy - obrázok 7
  8. 8

    ... No, a Smotanové BeBe rezy sú hotové!!! Nie len že dobré chutia, ale vyzerajú ako z rozprávky! Toto je naozaj ten najlepší koláč, aký som kedy chutnala... Hned ked bol hotový, tak sme so sestrou zjedli celú polovicu toho plechu, a boli sme úplne plné, ale stále sme sa len napchávali, lebo sme nevedeli prestať. A ked sa rodičia vrárili a videli, že polovica plechu chýba, tak prekvapivo nenaštvali, lebo vedeli, že pri takomto koláči je také vyjedanie samozrejmosťou... Nemyslím si, že existuje lepší, chutnejší, krémovejší, sviežejší, smotanovejší, a lahodnejší koláč, než je tento. Tento dezertík sa nedá ani porovnať s inými, a nedá sa ani popýsať. Dokázala by som tu takto o ňom písať až do noci, napísala by som desať strán, a stále by nebol opísaný dostatočne... Niekto by povedal, že to už s tým preháňam... ale ja si to nemyslím... Jednoducho, ak chcete zažiť najlepšiu chvíľku a najchutnejší zážitok svojho života, rozhodne odporúčam urobiť tento dezertík... ešte dnes!

    Smotanové BeBe rezy - obrázok 8
  9. 9

    Mňam!

Diskusia k receptu

ilusa
@belo ,tak krasne si to opisala aj nafotila a ja ti verim a vyskusam.Nie dnes,uz nestihnem,ale potom dam vediet
danielas
Verím, že tvoje rezy sú najlepšie na svete. Aj, že ty si veľká šikovnica. Vyzerajú skvelo a rozhodne ich čo nevidieť vyskúšame. Veľa zdaru v kulinárstve @Belo :-)
havino
ako pekne a veľa si popísala, nuž, ale musím ti dať za pravdu, že tvoj koláčik poznám a aj mojim mládencom a nie len im veru chutí tak, ako tebe, tiež musia mať po polovičke plechu pre seba, už dávno som ho nerobila, urobím ho a spomeniem si na tvoje opísanie koláčika ked ho budem pripravovať.
mariana33
vyzerá to super...ďakujem za inšpiráciu...deti smotanové milujú
nika72
na letné dni ako stvorené....pripomína mi to trochu tiramisu ....super ;)1*****
nojaadka
Fionka, a Ty si od kedy na Vareche??? ;-) Super! Teším sa z Teba! A receptík si ukladám do KK. Mám tak nové využitie na BB keksy :-)
valeri
Čo som to napísala ???? Malo byť "Zákusok" :-))
marikafil
@belo - Fifi, aj ja si recepis ukladám a až budeme čakať nejakú návštevu, tak ho urobím. Že prečo návšteve? No aby som ho nezož..ehm sama:-)
radana
Urobila som - vyborne :) Dakujem za receptik :)
belo
Ďakujem za milé komentiky...

belo
Recept vyzerá byť veľmi obvyklý a obyčajný, ale chuť takecho jednoducheho kolaciku vždy vyrazí dych!
svidka
Rýchle, jednoduché, výborné! ... akurát som nemala šľahačku, tak som namiesto nej dala mascarpone... bolo to super!
evrin17
Len sme dojedli prvu varku a uz som ho musela robit znova :-) ale do toho druheho som na priatelovo zelanie pridala banany a jeho pochvala bola, ze nikdy nejedol lepsi kolacik :-)) dakujem za inspiraciu, jednoduchy, rychly a vyborny :-)
jarka207
Tak kolacik sa uz chladi,piekla som pre svokru na odpustovu slavnost,tak dufam,ze bude vsetkym chutit,lebo vyzera fakt,ze mnaaaaam
jarka207
Mila Belo,tvoj kolacik mal velky uspech,vsetkym velmi chutil,takze od dnes patri aj k nasim najlepsim rodinnym receptom.Dakujeme za skvely receptik
smuuk043
vyzerá parádne.....ale ja si radšej urobím viac plnky, sa mi zdá, že by toho bolo málo..ale super inšpirácia
jarka207
smuuk043 plnky je dostatok,ja som dala 4kelimky kyslej smotany a jeden kelimok šlahacky a vysli mi 4 rady keksov a 3rady plnky a este som aj vrch zatrela a plech som mala 33x27cm a tej plnky je naozaj,ze dost.,medzi keksami som mala viac plnky ako na obrazku,ale na vrch som uz dala len tenku vrstvu.
juchu
Keby si okolo toho nepisala tolko zbytočnych informacii bolo by to super lenže tento recept je tak vyčerpavajuci na čitanie až sa mi ho nechcelo dočitat .....
dara2112
Poznam a je uzasny ja pouzivam 18 % kyslu smotanu z lidlu a nasledne netreba pouzivat stuzovac dokonca som robila s 16% a krem je dostatocne tuhy aj bez stuzovaca
lucka555
Tak musím pochváliť autorku! Žijem na byte s 3 chlapmi a všetci sa až za ušami oblizovali, taký to bol skvelý koláčik.. A kuchárke nedal ani veľa práce.. Stužovač som tiež nepoužila a nemal chybu.. Držal pekne ;)
Škoda, že sa nedá ohodnotiť recept, mali by to zaviesť.. Tvoj bol na jedničku!
borland
Môžem použiť namiesto smotany jemný nízkotučný tvaroh, napr. Pilos z Lidla? Zdravo sa stravujem (rozumej do postavy) a pri toľkej smotane sa budem cítiť previnilo.
borland
Ano, dakujem Mata, o zdravej strave vedomosti mam. Cukru dam urcite menej, Bebe keksy ale urcite ponecham. Ale moja otazka ohladom tvarohu ostava. Skusal niekto?
adeluke
@mata3636 (18.1.2019 14:18)

Len hnedy cukor je nezdravy lebo vyslovene spominate ten hnedy...no a co je to za zakusok bez cukru, ze... a bez keksov, to je uzasny napad obzvlast pri zakusku z Bebe keksov...taketo rady si treba radsej nechat pre seba...
mata3636
@adeluke (20.2.2021 12:33)

Prečítajte si koment, na ktorý som reagovala, popremýšľajte a potom reagujte. A rady, či môžem alebo nemôžem reagovať, si nechajte pre seba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia