Guľôčkový koláč s pohánkovým tvarohom

dada777 - fotkadada777, 1. júla 2013
Guľôčkový koláč s pohánkovým tvarohom
Foto: dada777

Ak máte pri bezmliečnej diéte chuť na tvarohový koláčik, tak sa tu zastavte. Lahodný, šťavnatý koláč s rastlinným tvarohom bez mliečnych zložiek, ktorý si Zobraziť celý popisAk máte pri bezmliečnej diéte chuť na tvarohový koláčik, tak sa tu zastavte. Lahodný, šťavnatý koláč s rastlinným tvarohom bez mliečnych zložiek, ktorý si môžete dopriať pri alergii na bielkoviny kravského mlieka, ale aj laktózovej intolerancii. Samozrejme je možné ho pripraviť aj s tvarohom z kravského mlieka. Guľôčky v koláči nie je celkom vidno, je to spôsobené tým, že som ho piekla keď bolo horúco a cesto rýchlo menilo tvar. Ale na chuti mu to neubralo, bol vynikajúci.

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Kakaové cesto na guľky:
200 g
150 g
2 PL
130 ml
0,5 ks
2 ks
Svetlé tvarohové cesto:
4 ks
4 ks
150 g
130 ml
500 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Suroviny na kakaové cesto dobre zmiešame a cesto si dáme do chladničky.

  2. 2

    Potom si pripravíme biele cesto. Žĺtky rozšľaháme s cukrom múčka, pridáme olej, tvaroh a Zlatý klas. V šľahači si pripravíme sneh zo 4 bielkov, zašľaháme do neho aj 1 vanilkový cukor a zľahka ho vmiešame do svetlého cesta.

  3. 3

    Z tmavého cesta si vyformujeme guličky a pokladieme ich na plech. Svetlé tvarohové cesto nalejeme na guličky a pečieme pri teplote 180°C asi 30-40 minút.

    Guľôčkový koláč s pohánkovým tvarohom - obrázok 3

Diskusia k receptu

radulienka
Pekný recept, ale guličky nevidieť, nestačilo by to cesto dať na plech a na to ten tvaroh, myslím, že by sa ušetrila práca s guličkami a vo výzore by nebol veľký rozdiel, či hej? Vďaka za recept...
elixir
Tie guľôčky by asi bolo skôr vidno keby sa do kakaového cesta nepridával prášok do pečiva.
dada777
@elixir , to nie je PDP, to sa stalo tým, že bolo veľmi horúco a ja som si to cesto trošku skoro vybrala z chladničky a vytvarovala do guľôčiek a v tom teple to cesto nedržalo tvar.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia