Tabak Simec [grilovaná ryba s ryžou a oblohou]

hjarta - fotkahjarta, 1. júla 2013
Tabak Simec [grilovaná ryba s ryžou a oblohou]
Foto: hjarta

Recept je tradiciou spajany s arabskou krajinou. Irak. Iracka kuchyna pozostava zo sirokeho vyberu prisad [zeleniny, strukoviny, jogurtove a zeleninove kase ] najma ryza Zobraziť celý popisRecept je tradiciou spajany s arabskou krajinou. Irak. Iracka kuchyna pozostava zo sirokeho vyberu prisad [zeleniny, strukoviny, jogurtove a zeleninove kase ] najma ryza a chlebove placky. Tradicnym hlavnym jedlom je omacka s kuskami peceneho jahnacieho masa s uvarenou ryzou, kebab [ z jahnacieho masa hovadzieho a kuracie masa] pripadne kubba- plneny ovalny piroh alebo placka s ryzou a masom.] Hojne sa konzumuju RYBY, oblubena a znama je kaprovita ryba] V Iraku sa ryby predavaju zive ale aj mraz

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
4 hrnčeky
4 ks
1 - 2 ks
2 ks
1 balenie 200g
1 hrnček
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby podľa chuti
2 PL
2 strúčiky
podľa chuti
Príloha:




Postup

  1. 1

    priprava- rybu si rozstvrtime na 4 casti. Umyjeme a nechame troska oschnut.Aj so supinami. Priprava oblohy- zemiaky si osupeme a pokrajame na male kocky, baklazan si nakrajame na kocky, cibulu si pokrajame na tensie mesiaciky, a vsetko toto osmazime na oleji do hneda. Dame to do jedneho kastrola/ misky. Osmazime si aj hrozienka, ked sa nam zacnu nafukovat tak ich hned vyberieme a pridame k zemiakom a k cibuli. Cestovinu nitovky si osmazime do hneda na troske oleja a podlejeme vodou, nechame varit do makka. Ked sa voda vypari. Osmazene a uvarene nitovky pridame k zemiakom a k cibuli. Zamiesame.

  2. 2

    priprava ryze- ryzu si uvarime podla druhu a podla svojho zvyku. Ryza je kazda ina.[ 4 hrnceky ryze= 8 hrncekov vody. ]Priprava pasty na rybu- pretlacime si cesnak, paradajkovy pretlak a trosku soli. Zmiesame. Priprava ryby- na plech si dame alobal a na ten si dame rybu. posolime a dame grilovat do rury na 200 C. cca 20 minut. Ked nam ryba zacne mat hnedu farbu, tak ju potrieme s pastou, a nechame cca 5-10 minut zapiect. Dat pozor aby nezhorela!! Na tanier servirujeme ryzu, na ryzu oblohu a rybu.

  3. 3

    rybu mozeme grilovat na viac sposobov- rybu si osolime a dame kari korenie a osmazime na oleji do hneda. Rybu si ugrilujeme len osolenu, Rybu si ugrilujeme osolenu a poliatu s citronovou stavou, Zalezi na kazdom ako ma rad. Dobru chut. Tento recept sa pripavuje bezne na obed, navstevy, oslavy, atd.

Diskusia k receptu

hjarta
@waocipa- Dakujem krasne za komentar. Som velmi rada ze sa Vam/ Ti pacia recepty. pekny den.
hjarta
@salinka- Dakujem krasne za komentar, som rada ze Ta oslovil moj recept. Drzim palce nech sa podari a aj chuti. Pekny vecer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia