Slané kysnuté koláčiky s pohánkovým tvarohom

dada777 - fotkadada777, 26. júna 2013
Slané kysnuté koláčiky s pohánkovým tvarohom
Foto: dada777

Recept na slané koláčiky, ktoré si môžete pripraviť s klasickým kravským tvarohom, alebo v bezmliečnej verzii s pohánkovým tvarohom. Sú vhodné aj pre vegetariánov Zobraziť celý popisRecept na slané koláčiky, ktoré si môžete pripraviť s klasickým kravským tvarohom, alebo v bezmliečnej verzii s pohánkovým tvarohom. Sú vhodné aj pre vegetariánov a vegánov.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
150 ml
250 ml
20 g
1,5 ČL
Plnka:
3 - 4 ks
100 g
podľa chuti
na potretie:
1 ks
 do žĺtku




Postup

  1. 1

    V domácej pekárni si spracujeme kysnuté cesto a rozdelíme ho na 7 približne rovnakých kúskov.

  2. 2

    Cibuľky nakrájame na tenké kolieska a zľahka ich opražíme na troche oleja. Vychladnutú cibuľu pridáme k pohánkovému tvarohu, dobre rozmiešame a dochutíme soľou.

  3. 3

    Potom si každý kúsok cesta v rukách vytvarujeme do kruhu, naplníme plnkou, dobre uzavrieme a jemne roztlačíme na doske. Necháme vykysnúť, potrieme žĺtkom s rastlinným mliekom a pečieme pri 180°C 20-25 minút. Po upečení potrieme ešte olejom.

    Slané kysnuté koláčiky s pohánkovým tvarohom - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekné buchtičkay, a majú aj dobrú plnku, ochutnala by som. Ty si kreatívna, @dada777 , z toho pohánkového tvarohu si vytvorila dosť receptíkov, čo by mňa nenapadlo. Je dobré, že má také isté použitie ako normálny tvaroh.
dada777
@evanaaa , ďakujem za tvoj komentár, naozaj ma potešil. A ochutnať by si kľudne mohla, len momentálne už nie sú, rýchlo zmizli.