Polievka z cesnakových výhonkov

terreza - fotkaterreza, 17. júna 2013

Vedeli ste, že výhonky z cesnaku "paličáku", ktoré sa olamujú, sa dajú ďalej spracovať? Ja som to vôbec netušila a náhodou som sa to Zobraziť celý popisVedeli ste, že výhonky z cesnaku "paličáku", ktoré sa olamujú, sa dajú ďalej spracovať? Ja som to vôbec netušila a náhodou som sa to dočítala na nete. Keďže pestujeme cesnak, tak po olámaní výhonkov som skúsila urobiť polievku. Tieto výhonky majú veľmi jemnú cesnakovo-pažítkovú chuť. Vyskúšajte, možno vám bude chutiť tak ako nám :)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

15 - 20 ks
2 - 3 ks
1 - 2 PL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Z výhonkov odrežeme puk, dobre ich umyjeme a nakrájame nadrobno. V hrnci rozpustíme maslo (ja som dala 1cm prúžok) a pridáme pokrájané výhonky, ktoré podusíme na masielku niekoľko minút, zapražíme múkou.

  2. 2

    Zalejeme studenou vodou, privedieme do varu, dochutíme - soľ, korenie, vegeta (kto chce môže použiť bujón). Pridáme na kocky pokrájané zemiaky a varíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Hotovo! Polievočka je veľmi svieža a chutná :)

Diskusia k receptu

huck
Poznam cesnakove vyhonky :) Vyborne su tiez len ocistene, odstranenena horna cast ( buduce semeno) polamane na zelanu dlzku, uvarene v slanej vode, ochladene dochutit olivovovym olejom , solou, a vinnym octom (to je original priprava mojej svokry) Kto nema rad ocot, moze pouzit citron, ale podla mna to uz nie je to! Vynikajuci letny salat , len skoda ze obdobie palicaku kratko trva :) Kto chce bohatsi salat , moze pridat nakrajane na tvrdo uvarene vajce. Chutou mi pripomina salat z mladych strukov zelenej fazulky.. :) Skusim aj tento tvoj recept. U nas doma je tento salat prava delikatesa, zjeme ho, kym je povedane " keks!" :)
samanka
na tento recept som tiež natrafila, škoda, ja som už výhonky dávnejšie olámala, ale evidujem a snáď na budúci rok....:-))
2010
Alebo ako robia v azii, pokrajat a spravit z nich za 5 minut cinu.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia