Raw tortička

natt - fotkanatt, 16. júna 2013
Raw tortička
Foto: natt

Keď som začínala raw stravu radiť do svojho jedálnička nedokázala som sa vzdať sladkostí. Moje chuťovú bunky boli tak rozmaznané, že im ovocie naozaj Zobraziť celý popisKeď som začínala raw stravu radiť do svojho jedálnička nedokázala som sa vzdať sladkostí. Moje chuťovú bunky boli tak rozmaznané, že im ovocie naozaj nestačilo. Skúsila som veľa raw receptov na sladké a veľa receptov som pokazila. Ale naučila som sa. Tento recept je pre mňa najrýchlejší, a posledné týždne najoblúbenejší. A tak som sa rozhodla oň podeliť aj s kamarátkou ktorá oslavovala meninky. Verte či nie, chutilo! Tak si osladme život, o trošku zdravšie! :)

Suroviny

1 hrnček
1/2 hrnček
2 PL
2 PL
2 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Ak máme kokosový olej stuhnutý, dáme ho roztopiť ( bud na slnko alebo do misky nalejeme horúcu vodu a šálku s kokosovým olejom vložíme do teplej vody a miešame až kým sa tuk neroztopí).

  2. 2

    Do oleja primiešame med,soľ a 1/3 oleja zmiešame s kokosom. Natlačíme do formy.

  3. 3

    Do zostatku oleja primiešame neprežaené kakao a vymiešame. Vylejeme na kokos a dáme stuhnúť do chladničky.

  4. 4

    Vopred namočené goji zlejeme a premiešame s nakrájanou mätou a stéviou. Potom nakrájame mandle či iné oriešky a zmiešame. Posypeme povrch. Hotovo! Poznámka: Niektorý druh kokosu je suchší a preto vypije viac oleja, preto tomu treba prispôsobiť aj mierku. "Cesto" by sa malo trošku lepiť, nemusí však úplne, po natlačení do formy a stuhnutí zostane pokope.

Diskusia k receptu

marianne
sikulka prevelika si Ty @natt ,ukladam si tvoje receptiky,je tam vsetko,co mam rada..
natt
@marianne Vy ma vždy dokážete tak potešiť a motivovať :) Veľká vďaka!
natt
Prepáč, zabudla som, taká mladá a už zabúdam:D Asi to chce vlašáky ! :)
veganvidya
natt, prosim, neber to ako kritiku, ale ak uvadzas v recepte med, nemozno ho zaradit medzi veganske... inak recepty mas pekne :-)
natt
@veganvidya - áno áno , med nepatrí medzi vegánske jedlo, ale do raw food kuchyne sa zaraduje, preto som ho aj použila :)
xnikix
Tento recept sa mi naozaj zíde ;) vyzerá super. V najbližšej dobe vyskúšam :)
vieraa
Kde sa zoženie stévia a goji, ešte som sa nestretla. Ďakujem
natt
@vieraa stéviu pestujem doma v kvetináči a goji môžete zohnať buď v supermarkete alebo v Bio predajniach v oddenení sušeného ovocia :)
violin
Super recept! Aj ked som zatial vsezravec, snazim sa stale vylepsovat a "ozdravovat" jedalny listok a v poslednom case ma zaujala raw strava. Ukladam a vyskusam! Diky!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia