Losos so špenátom v lístkovom ceste

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. januára 2010
Losos so špenátom v lístkovom ceste
Foto: Matt Rybanský
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 210 °C

Suroviny

120 g
250 g
15 g
20 g
250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Lososa nakrájame na dlhé rezance (asi 1,5 x 1,5 cm x dĺžka cesta). Cesto rozvaľkáme, navrstvíme ochutený sparený špenát, ktorý sme dochutili soľou, korením a prelisovaným cesnakom.

  2. 2

    Na špenát položíme pás lososa, zakryjeme zvyšným špenátom a pevne zvinieme. Potrieme vajíčkom a dáme piecť na asi 210 °C do zlatista.

  3. 3

    Podávať môžeme aj s rôznymi omáčkami, napríklad s vínovou omáčkou, kde necháme zredukovať biele víno so šalotkou, dochutíme smotanou a zahustíme studeným maslom.

  4. 4

    Náš tip: Toto jedlo sa dá podávať na teplo aj na studeno. Ideálne je, ak losos vnútri ostane krásne ružový.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia