Labužnícke koleno

egreska - fotkaegreska, 13. januára 2010
Labužnícke koleno
Foto: egreska
60-90 minút
na 180-200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Den pred pečenim koleno predvarim s bobkovym listom a celym korenim.V miske si vymiešam olej,kečup,horčicu,koreniny,cesnak..ked koleno vychladne,urobim don zarezy,posolim ho a pekne rukami donho vmasirujem všetok pác.Nakoniec ho oblozim cibulou a dam na noc do chladničky.

  2. 2

    Na dalsi den : kyslu kapustu si premyjeme (ak treba),dame na pekač,orascujeme a polozime na nu koleno,podlejeme vodou a pomaly zakryté pečieme.Na koniec odokryjeme a zapečieme do chrumkava.Podavame so zemiakmi alebo čerstvym chlebikom. Zbohom zdrava vyživa:-)

Diskusia k receptu

oblizprst
Nemyslím, že by to bolo až také nezdravé. Pokiaľ má človek vyváženú stravu a neprejedá sa, dobre padne v chladných dňoch takéto labužnícke kolienko.
sovka62
Noo, s mierou! To môžem jesť také jedlá, čo mi veľmi nechutia, ale keď vidím toto koleno, asi by som sa neudržala a najedla sa do prasknutia. Určite aj preto, že nič takéto som už aspoň desať rokov nejedla. Tak to asi risknem, veď nemocnicu máme blízko.
egreska
chi chi..tak to by som nerada aby si koli mne skončila v nemocnici..treba sa s kolienkom aj rozdelit,vtedy chutí najlepšie..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia