Karamelové pralinky

figovnik - bez fotkyfigovnik, 30. mája 2013
Karamelové pralinky
Foto: figovnik

Suroviny

250 g
Na plnku:
125 g
125 ml
20 g
30 g
1/2 ks
štipka




Postup

  1. 1

    Na škrupinky a uzatváranie : 24 ks – 250g kvalitnej čokolády (ja som použila bielú). <br /><br /> Na plnku: 125 g cukru, 125 ml smotany, 20 g masla, 30 g medu, 1 vanilkový lusk, štipka soli.

  2. 2

    Postup : ako vyliať škrupinku pre pralinky a všetko ostatné sa dočítate tu - http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-vseobecne-postup-vyroby/41420-recept.html

  3. 3

    Príprava plnky : Do hrnca si dáme cukor a spravíme z neho karamel, potom ho zalejeme smotanou a miešame kým sa ztvrdnutý karamel znova roztopí, vtedy pridáme maslo, soľ, med a vyškrabaný kaviár z vanilky. Miešame asi 5-6 ďaľších minút potom dáme plnku vychladiť. Plníme pralinky.

Diskusia k receptu

michael
Zdravim.. venujes sa vyrobe praliniek aj profesne alebo iba doma si ich vyrabas zo zabavi
figovnik
Ahoj, zatiaľ len tak doma ako hobbi, ale čím ďalej tým viac je záujem už aj o kúpu (na Vianoce som robila 600 ks :D ), takže celkom už rozmýšlam aj nad niečím vážnejším :)
huck
Kiez bych mohla byt tvojim ucnom ! :) Silne ti drzim ti palce, a prajem vela, vela uspechov v dosiahnuti profesonalnej nadstavby. Si na vynikajucej ceste k uspechu! Len tak dalej!! :)
figovnik
veľmi pekne ďakujem !! rada ťa to naučím, ak máš záujem :)
valeri
Do tretice :-)) už nemám ani slová chvály, máš môj obdiv.
verona0510
Wow, tak toto už hej... pralinky ma vždy lákali, ale nevedela som ako na to...,máš ich neskutočné...krásne, hotové umelecké dielo. Snáď sa odhodlám a vyskúšam podľa tvojho receptu, ale neviem...nemám s tým žiadnu skúsenosť.
figovnik
ďakujem pekne !!! - mám tu aj postup krok po kroku - keby si potrebovala pomoc daj vedieť :)
aroooo
krása, všetky druhy praliniek sú nádherné a určite aj chuťovo vynikajúce, škoda, že nie je foto z postupu, akú máš tú formu, kk
figovnik
Nabudúce keď sa k tomu dostanem spravím aj foto postup, a formy mám polykarbonátové. :)
evanaaa
@figovnik , krásne a sladko si sa uviedla, vitaj na Vareche, dobre si trafila a ja (my) budem len rada, ak sem dáš čo najviac receptov a budeš sa medzi nami dobre cítiť. Si mladá, ale šikovná akoby si mala niekoľkoročnú prax a dvakrát toľko rokov! Ešte raz - vítaj!
figovnik
@evanaaa ďakujem pekne za pri vítanie !! a za všetkú pochvalu - som strašne strašne rada, že sa Vám páčia recepty :)
@stacy77777 ďakujem pekne !!! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia