Levanduľové pralinky s marcipánom

figovnik - bez fotkyfigovnik, 30. mája 2013
Levanduľové pralinky s marcipánom
Foto: figovnik

Suroviny

250 g
Na plnku:
50 g
0,3 dl
1 PL
50 g
Levanduľová smotana:
0,6 dl
2 PL




Postup

  1. 1

    Na škrupinky a uzatváranie : 24 ks – 250g kvalitnej čokolády (ja som použila mliečnú). <br /><br /> Na plnku: 50 g bielej čokolády, 0,3 dl levanduľovej smotany, 1PL medu, asi 50 g marcipánu. <br /><br /> Na levanduľovú smotanu : 0,6 dl smotany, 2 PL sušená levanduľa.

  2. 2

    Postup na levanduľovú smotanu: Do hrnca si dáme 0,3 dl smotany a sušenú levanduľu. Necháme zovrieť. Vylejeme do pohárika. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky cez noc nech poriadne vylúhuje. Na druhý deň ju znova zohrejeme a pridáme znova 0,3 dl smotany, necháme znova zovrieť a prelejeme cez sítko aby sa kúsky levandule nedostali do zmesy.

  3. 3

    Postup : ako vyliať škrupinku pre pralinky a všetko ostatné sa dočítate tu - http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-vseobecne-postup-vyroby/41420-recept.html

  4. 4

    Príprava plnky : Levanduľovú smotanu dáme v hrnci zohrievať, keď začne bublať pridáme na kúsky polámanú čokoládu. Miešame kým sa neroztopí a pridáme med. Poriadne rozmiešame, necháme vychladnúť a potom dáme do chladničky na pol hodinku. Môžeme plniť škrupinky. Keď plníme škrupinky tak len do polovce, druhú polovicu vyplníme s marcipánom. Z marcipánu si jednoducho odštipneme primerané množstvo a vtlačíme do škrupinky.

Diskusia k receptu

misa1
nááádherné su všetky, ktoré si dala na stránku....len tu tak sedím a slinky si utieram.:-)...máš môj obdiv, ja by som nemala tú trpezlivosť.
huck
Aj ja tu len tak sedim ako @misa :) a obdivujem tvoju zrucnost...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia