Škoricové pralinky s karamelizovanými mandľami

figovnik - bez fotkyfigovnik, 30. mája 2013
Škoricové pralinky s karamelizovanými mandľami
Foto: figovnik

Suroviny

Na škrupinku:
250 g
Na plnku:
70 g
0,3 dl
0,3 dl
1 ČL
1 hrsť
2 PL




Postup

  1. 1

    Potrebujeme : na škrupinku: čokoládu asi 250 g (ja používam 56% Domori z Tanzánie). na plnku: 70 g bielej čokolády, 0,3 dl smotany na šlahanie, 0,3 mandľového likéru (ja som dala marcipánový- taký som mala doma), 1 ČL mletej škorice, za hrsť mandlí – nasekané, 2 PL trstinového cukru.

  2. 2

    Postup: čokoládu temperujeme, vylejeme do formy a spravíme si škrupinku (postup ako na to: http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-vseobecne-postup-vyroby/41420-recept.html), dáme chladiť a zatiaľ si spravíme plnku.

  3. 3

    Dáme si variť smotanu asi na minútku iba. Bielu čokoládu rozlámeme a dáme do smotany, miešame kým sa nerozpustí. Pridáme likér, a škoricu poriadne premiešame. Dáme do chladničky chladiť aspoň na hodinku.

  4. 4

    Spravíme si mandľe : posekáme si ich s nožíkom, na panvici zkaramelizujeme cukor a potom pridáme mandle chvíľku ešte opražíme a vyberieme na dosku, kde nožíkom rozsekáme na malé kúsky aby sa pekne zmestili do praliniek.

  5. 5

    Keď je škrupinka tvrdá a plnka vychladnutá, plnku si vložíme do sáčku odstrihneme si roh cez ktorý budeme tlačiť plnku do praliniek. Naplníme si pralinky mandľami, potom plnkou, tak aby ostalo miesto aj na uzatvorenie. Pralinky dáme znova zchladiť aj s plnkou, keď ztuhnú ešte viac vyberieme formu a plnku roztlačíme prstom do celej pralinky.

  6. 6

    Znova dáme zchladiť, na dobu kým si zase temperujeme čokoládu, formu vyberieme a uzatvoríme s čokoládou. Zase vložíme do chladničky a počkáme kým pralinky úplne ztuhnú. Keď vyberieme formu a pralinky sú úplne tvrdé môžeme ich vyklopiť. Zdobenie: tieto pralinky som zdobila transferovými fóliami.

Diskusia k receptu

evanaaa
Už len nakúpiť čokoládu, prehodiť si to do "dia" a môžem sa kŕmiť, také nenájdem ani v tých drahších bonbonierach.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia