Zemiakovo-kapustový šalát

motyka - bez fotkymotyka, 28. mája 2013

Recept som dostala od mamky jednej mojej kamarátky. Nie je náročný na prípravu ani veľmi na suroviny a je pritom dobrý a v našej Zobraziť celý popisRecept som dostala od mamky jednej mojej kamarátky. Nie je náročný na prípravu ani veľmi na suroviny a je pritom dobrý a v našej rodine obľúbený. Väčšinou ho pripravujem na menšie oslavy v rodine, ako doplnok k studenej mise.

8-10
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

1 kg
0,7 fľaša
4 - 5 ks
2 ks
0,3 l
0,2 l
0,3 l
1 nemusí byť
1 PL
1 čl
0,3 kg (alebo šunka)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si väčšiu misu - najlepšie vandlík. Sterilizovanú kapustu necháme odkvapkať cez sitko a potom porežeme na menšie kúsky. Uvarené a olúpané zemiaky pokrájame krájačom na šalát, vajíčka - krájačom na vajíčka.Cibuľu a pôr / nemusí byť/ porežeme na drobno. Chvíľku orestujeme na panvici, na trošičke masla a necháme vychladnúť. Všetky ostatné suroviny pridáme k zemiakom , dobre premiešame, pridáme tatarskú omáčku, sladkú smotanu, vegetu a čierne korenie. Dobré premiešame. Pokiaľ je šalát veľmi hustý /suchý/ pridáme ešte buď tatarskú, alebo môžme pridať jogurt, alebo kyslú smotanu, alebo sladkú smotanu. / Záleží aká kyslá bola kapusta/. Tu sme nepoužili mäkkú salámu.

  2. 2

    Šalát môžme vylepšiť pridaním salámy, ktorú sme porezali na malé kúsky. Pridáme do šalátu. Konzumujeme buď samostatne s chlebom alebo pečivom - na studenú večeru, alebo ako doplnok na slávnostnejší obed k studenej mise. Šalát necháme odležať v chladničke aspoň 1 hodinu.

Diskusia k receptu

motyka
mijaita , najprv vyskúšaj a potom kritizuj
lacquer
Môže to byť fajn, iná obdoba klasického zemiakového šalátu, vyskúšam cez víkend. A vôbec sa mi to nezdá přeplácané, ľudia si dávajú do zemiakových šalátov kadečo, toto je tá skromnejšia verzia:)
1x motyka
xanadu1955
Robím podobný, a je vynikajúci len nedávam pór ale sterilizovaný hrášok. Pór mám rada tak nabudúce vyskúšam s pórikom a nedávam vegetu keďže ju moc nemusím a robím len s tatarkou ale skúsim aj so smotanou nebránim sa zmenám.
1x motyka
mirkamt
Tiež sa mi páči, najmä verzia bez salámy. Samozrejme, ako vždy, si niektoré suroviny upravím podľa seba (vegeta, tatárska) a niekedy príde na rad aj tento šalátik.
1x motyka
mrnousik
Dakujem za inspiraciu, dnes spravim :) ale s mensiou obmenou, nech si z neho mozeme dat aj my, co sa nezmestime do plaviek :-D
1x motyka
motyka
- môžte vyskúšať, určite Vám bude chutiť. Môžte pridať ešte aj jedno olúpané a postruhané jablčko . Dobrú chuť.
garanco
My zemiakový šalát akosi nemusíme, ale chcem sa Ti poďakovať za pochvaly k mojim receptom:-))
1x motyka
dvorka
Nereagujem na recept ale na komentár k môjmu nápadu proti komárom. Komentáre si nájdeš pod všetkými návodmi, nezobrazujú sa pod jednotlivými návodmi. Včera som Ti tam odpisovala.
1x motyka
jamaja
dobrý recept, ale ja(keďže sa stravujem podľa delenej) by som si z neho urobila dve verzie - rastlinnú (bez vajec a šunky-omáčku aj tatarskú by som nahradila jogurtom) a živočišnu (tam by som nahradila zemiaky karfiolom alebo cuketou, vynechala by som kukuricu)
1x motyka
motyka
jamaja, vyskúšam niekedy aj podľa Teba. Určite by to nebolo zle. Ja tiež rada experimentujem. A ten karfiol a cuketu, to by si dala surové. Alebo karfiol je lepšie obvariť. Napíšeš?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia