Morčacie ragú

moncici95 - bez fotkymoncici95, 25. mája 2013
Morčacie ragú
Foto: moncici95

Toto je jedlo, ktoré si vždy dávam v reštaurácii v maďarsku "mňamka" :)

4
porcie
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 PL
1 PL
1 ks kocka
1 ks
1 ks
1 ks
500 g
200 ml
1 PL
500 ml
500 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Popri mäse si pripravíme klasické tvarohové halušky obohatené o praženú slaninku.

  2. 2

    Morčacie mäso si narežeme na pásiky, alebo medajlónky, podľa toho ako má kto rád, jemne osolíme a necháme chvíľu postáť, potom obalíme v hladkej múke a na prudkom ohni opečieme na oleji (masti). Keď má zlatistú farbu, vyberieme ho a do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a popražíme domäkka, odstavíme a pridáme červenú papriku, premiešame a vlejeme 5 dcl. vody. Do zmesi pridáme späť mäso, pretlačený cesnak a bujónovú kocku (dá sa kúpiť v potravinách v maďarsku), alebo guľášové korenie, ak nemáme.

  3. 3

    Paradajku a papriku si pokrájame na štýl leča a pridáme k základu, necháme variť cca 20 minút. Šampiňóny pokrájame na štvrtky a dáme variť do zvlášť hrnca na troške vody, varíme cca 8 minút. Smotany zmiešame s múkou a pridáme do nich trošku vývaru zo šampiónov, tak sa nám určite nezrazí. Pridáme do hrnca k šampiňónom a necháme prevrieť cca 3 minúty kým to nezhustne. Zmes pridáme k morčaciemu paprikášu a spolu povaríme, v prípade potreby dochutíme soľou čiernym korením a vegetou. Ako prílohu podávame klasické tvarohové halušky so slaninkou. Prajem dobrú chuť! :o)

Diskusia k receptu

manya
vyzerá to byť prudko jedlé, fajne smotanové.
modrykamen
Suroviny mám, tak nie je problém uvariť si to. Exelentný recept s tými tvarohovými haluškami. Nepoznám túto kombináciu, ale cítim v kostiach, že to bude moje obľúbené papaníčko, ako bolo doteraz, ale bez tvarohu. Predpokladám, že ten dodá tomuto jedlu ten správny šmrnc.
moncici95
"Barz dobré :o)", práve sme dojedli na večeru a spokojne odfukujeme. Použila som morčacie stehno, pokrájané na pásiky, ostatné podľa receptu.
jahodka6064
ja len asi je nespravny nazov, lebo ragu znamena : masko alebo iny druh potraviny pripravovany na zaklade s korenovej zeleninky, toto vyzera ako masko na smotane alebo perkelt ale chutit to moze :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia