Banánový koláč fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 31. mája 2013
Banánový koláč (fotorecept)
Foto: babkamt

Mali sme 44 výročie svadby . Vydávala som sa na moje narodeniny . Rozmýšľala čom , čo upečiem . Nakoniec to bol tento Zobraziť celý popisMali sme 44 výročie svadby . Vydávala som sa na moje narodeniny . Rozmýšľala čom , čo upečiem . Nakoniec to bol tento banánový koláčik .Cesto som robila hrnčekové. Hrnček má 250 ml .

20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 ml
250 ml
3 ks
250 ml
125 ml
2 PL
1 ks
300 ml
1 ks
500 ml
2 ks
250 g
2 ks
4 - 5 PL
200 g
100 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Odmerala som hrnček hladkej a hrnček polohrubej múky . Pridala som kakao a kypriaci prášok , jeden vanilkový cukor a hrnček kryštálového cukru .

    Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si hlboký plech . Ten som vymastila a vysypala múkou .

    Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zohriala som 300 ml mlieka , rozbila som do neho 3 vajíčka , rozhabarkovala som ich aj s olejom . Toho bolo 125 ml .

    Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Spojila som suché ingrediencie s tekutými . Dobre som cesto premiešala , aby neboli hrudky . Vyliala som ho na pripravený plech .Piekla som ho na 180 ° C 20 minút.

    Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým cesto chladlo , spravila som plnku. Z 500 ml mlieka , 2 ks pudingu s banánovou príchuťou a 2 vanilkových cukrov a cukru som uvarila puding.Do uvareného pudingu som zamiešala 250 g tvarohu .

    Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do vlažného pudingu som pridala na plátky nakrájané maslo . Dobre som krém vyšľahala .

    Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Očistila som banány.Nakrájala som ich na kolieska .

    Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené cesto mi medzitým vychladlo . Natrela som ho domácim marhuľovým lekvárom .

    Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na lekvár som naniesla trochu plnky . Na ňu som rozložila nakrájané banány .

    Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A natrela som na ne zvyšok plnky .

    Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Rozpustila som 100 g čokolády a zmiešala som ju s kyslou smotanou .Potom som ju natrela na plnku . Už stačí len koláč nechať stuhnúť a môžeme ho ochutnať.

    Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Dobre , že som použila banánový puding . Ten len zvýraznil chuť banánov.

    Banánový koláč (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

margaretka28
Robievam takýto, len s kokosovým pudingom a cesto len piškotové, aj banánový môže byť fajn :-)
frezia68
A všetko pripravené k oslave :-) určite veľmi chutné a dodatočne gratulujem :-)))
iwuska
cize ty si vlastne mala narodeniny a nechcela si sa tu okato chvalit, tak si to zakamuflovala za vyrocie :D :D :D v dobrom ;)
aamm
koláčik vypadá skvelo,vyskúšam, ale čo tie pagáčiky? aj tie vypadajú pekne. nebol by receptík? ďakujem
luss44
gratulujem ku krásnemu výročiu aj k narodeninám. koláčik vyzerá mňamkovo, banánové sú naše obľúbené. zaujala ma tá čokoláda so smotanou, už som to tu niekde čítala, ale ešte neskúsila, nie je to moc tekuté? a tie pagáčiky sú oškvarkové? aj keď dnes mi lekár povedal - obmedziť tuky... :((( no ale dá sa to pri týchto skvelých receptoch??
babkamt
@margaretka28 mne sa zdá , že banánový puding pasuje do tohto koláča s banánmi .
@frezie28 všetko som stihla pripraviť za jeden deň. Za gratuláciu ďakujem .
babkamt
@iwuska je to presne tak , ako hovoríš. Ale je aj pravda , že som sa vydávala presne v deň mojich narodenín.
@aamm tie tyčinky a pagáčiky sú z jedného cesta . Zarobila som z dvoch dávok a zdalo sa mi to moc pracné z kila múky vykrajovať pagáčiky .
babkamt
@luss44t á poleva je dobrá aj v tom , že sa pri krájaní neláme .Pagáčiky sú oškvarkové . Kúpila som deň predtým ako som ich piekla slaninu na vytápanie a urobila som čerstvé oškvarky . S tým obmedzením tukov som na tom ako ty . No pagáče nepečiem každý deň , a nezjedla som ich sama .Ďakujem za milý vinš .
mata3636
mňa zaujalo to, že napriek tomu, že sa žĺtky a bielky nešľahali zvlášť, cesto je krásne vysoké. Ukladám a určite tento postup vyskúšam :-)
3sandra3
super koláčik,,, a tiež gratulujem aj k narodeninám, aj k výročiu
babkamt
@mata3636 práve preto , že som sa hrala v jeden deň aj s kysnutým cestom , volila som tento liaty druh cesta . Je ľahký na prípravu . Môžeš z neho robiť aj bublaninu , keď do cesta nepridáš kakao .
@3sandra3 .-) , ďakujem za vinš . Vnučke som z neho odrezala , aby mohla ochutnať .Ešte sa ma spýtala , či som ho už dala na Varechu . Ona robí u nás degustátorku . Dovolila mi ho sem pridať :-))))))))
dandulka
Dobrý koláč si upiekla. Zaujala má tá poleva na záver. Čokoláda a kyslá smotana. Nepoznám určite vyskúšam.
starkamajka
Chutný koláčik si upiekla a určite chutný,tá poleva je výborná možem len odporučiť.Krásnym narodeninám a svadobnému výročiu zo srdca blahoželám./Ja budem oslavovať výročie o 2 roky,ak sa dožijem/.
afataga
blahozelam k narodeninam aj takej vytrvalosti :-) vela zdravicka do dalsich rokov a nezabudni na to malovanie :-)
zdenka1009
Fajnový zákusok si upiekla, si šikovná... všetko najlepšie k narodeninám aj k výročiu svadby, veľmi mladučká si sa vydávala,... a dobre oslávte :-)
margaretka28
@babkamt , jasné, že pasuje lepšie banánový puding s banánmi, ja som to myslela tak, že robievam s kokosovým pudingom, ale banány nedávam, skrátka len je kokosový :-)
babkamt
@dandulka dobre sa tá poleva krája , neláme sa . @starkamajka tiež poznáš túto polevu .Ďakujem za tvoje milé slová . Tiež budeš mať o dva roky odslúžených 44 rokov ? @izabella929 tiež máme radi ovocné koláče .Ten banávový puding zvýraznil chuť banánov .
@afataga veru , vydávala som sa ako 19 ročná . Dnes je taký trend , že ešte aj 30 - 40 sú single .Vďaka , že si mi pripomenula maľovanie . Dnes som mala doma murára , uvarila som kapustnicu . A pán mi s bohovským kľudom povedal , že on kapustnicu neje . A ty baba staraj sa , čo mu dáš iné na tanier .
@margaretka28 asi robíš rafaelo , však ? Tiež je to dobrý koláčik . Občas ho robím .
elysa
pripájam sa ku gratulantom...koláčik ukladám, vyzerá lákavo... vydávali sme sa rovnako mladé...:)
ariela6
dalši krasny kolačik chcem niečo dobre upiect zajtra na den deti tak si vyberam tento ked chutil tvojej vnučke tak bude chutit aj mojim vnukom a tiež gratulujem k vyročiu
havino
pripájam sa ku gratulantom k dvojitému sviatku, želám všetko dobré... chutný koláč si napiekla, robievam veľmi podobne, konkrétne na banánový dávam ganache, banánový puding som veru ešte nemala, polevu skúsim aj tuto s pochúťkovou dať, poznám ju, robievam ju, dozvedela som sa o nej tu od @sovka v komentári, skúsila a posunula s úspechom dalej. Mojim chalanom ju len tak aj do pohárov dávam, vyjedajú ju, ako termix.
babkamt
@elysa tiež to ťaháš s jedným chlapom ? @ariela6 chutil vnúčikom koláč ? @havino robila som koláč na plech , dá sa z neho veľa kúskov narezať . Dobrý nápad , taký falošný domáci termix .
Všetkým vám ďakujem za vinše .
dandulka
Ten Tvoj koláčik som dnes v nedeľu piekla. Super poleva. Nestíhal ani stuhnúť, čo hneď chceli jesť. Ďakujem ti veľmi pekne. Budem ho robiť častejšie.
babkamt
@dandulka teší ma , že sa ti koláč podaril a rodinke chutil . Píšeš , že ho budeš robiť častejšie . Namiesto banánov sa môže dať iné ovocie . Keď robím s jahodami , dám jahodový puding , tiež je dobrý .
tinka861
Je suprovy akurat som ho dokoncila a tiez som to robila na prve vyrocie sobasa
babkamt
@tinka861 gratulujem k prvému výročiu sobáša .Som rada , že sa ti koláč vydaril a chutil tvojej rodine.
3sandra3
@babkamt takže ste mali 45. výročie manželského života,,, tak gratulujem do dalších krásnych rokov a aj všetko najlepšie k Tvojim narodeninám :-)
babkamt
@3sandra3 milo si ma prekvapila. Srdečne ďakujem za gratuláciu. Je to naozaj tak. Oslavovali sme 45. výročie sobáša:-) Ale ten čas letí.
kukulienka71
@babkamt , k výročiu gratulujem aj ja, trochu neskoršie:-)
zaujal ma tvoj koláč, mám k nemu všetko, len v rozpise surovín ti asi zaúradoval škriatok: máš tam 2PL prášku do pečiva a kakao nie je uvedené, tak asi to bolo myslené na množstvo kakaa. Pekný zvyšok horúcej nedele prajem.
kukulienka71
ešte nie je poriadne stuhnutý, ale koštovka už prebehla, je naozaj vynikajúci, jemnučká piškóta a sýta plnka kyselkavej chuti osviežila v tomto teple. Ďakujem za recept, odporúčam, 5*


babkamt
@kukulienka71 ospravedlňujem sa za chybu. Je to moja vina, nevšimla som si ju. Písala som do redakcie. Chybu hneď opravím. Ďakujem ti za upozornenie. Som rada, že aj napriek tomu si recept vyskúšala. Ako skúsená kuchárka - cukrárka si sa vynašla. Tie koláčiky na fotke vyzerajú výborne. Hneď by som sa do nich pustila:-)