Jahňacia ihla s bryndzovou omáčkou

Martin Beňo, Milan Maršalka a Zuzana Majerčíková
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 12. mája 2013
Jahňacia ihla s bryndzovou omáčkou
Foto: Ľuboš Pilc
5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

750 g
200 g
200 g
podľa chuti
1 kg
podľa potreby
125 g
200 ml
5 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaky so šupkou umyjeme kefkou a dáme variť do osolenej vody. Jahňacie pliecko dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme, nakrájame na pásiky, pomelieme na jemno so zázvorom a šalotkou a dochutíme soľou.

  2. 2

    Z mäsovej zmesi tvarujeme valčeky, ktoré napichneme na špajľu a na 20 minút dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov. Uvarené zemiaky v šupke opekáme na panvici v celku do zlatista aj s provensalskými bylinkami.

  3. 3

    Na panvici zohrejeme smotanu na varenie, do ktorej pridáme bryndzu a na záver nasekanú petržlenovú vňať. Hotové jedlo je bezlepkové, do mäsa sa nepridáva strúhanka ani pečivo, omáčku zahusťuje len bryndza.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia