Spaghetti s pestom z medvedieho cesnaku

archaa - fotkaarchaa, 2. mája 2013
Spaghetti s pestom z medvedieho cesnaku
Foto: archaa
2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Pesto:
80 g
100 g
2-3 PL
40 g




Postup

  1. 1

    Sekané mandle opražíme na sucho a rozmixujeme mixérom, pridávame pomaly medvedí cesnak a olivový olej, ochutíme soľou, korením, pridáme parmezán, premiešame a zmiešame s al dente uvarenými spagetami.

  2. 2

    Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu

ruzova
skvela kombinácia, dakujem za vyborny tip na vikendovy obed
klaura
jednoduché a určite výborné ... obľubujem jedlá pripravené z 2 - 3 surovín ... ukladám si :)
silvi
nedá sa to skombinovať s kečupom alebo klobásou?
silvi
lebo môj starý by nezniesol jesť špagety bez mäsa
alena45
dnes som si ich práve robila, ale pridala aj sušené paradajky. Tuším som tu podobný recept videla nedávno. Pesto z medvedieho cesnaku som nedávno robila prvýkrát, a je naozaj vynikajúce. Pre istotu som dva poháriky odložila do mrazničky na horšie časy.
staja
@silvi , normálne si ma rozosmiala tým komentom.
Ináč toto si ukladám a skúsim, môže to byť fajn, medvedí cesnak ešte mám. Ten môj "starý" to zje aj bez mäsa, akurát bude potom ešte niečo v chladničke zháňať.
archaa
tak tak, veru, ľahší obed pre žienky a muži nech si daju miesto zákusku po obede ešte klobásku :D
helanka
nemam moznost mat tuto rastlinu. rada ju vsak vyskusam a preto si recept musim zalozit a vyskusat musi to byt vyborne. @alena : vasim slovam verim.
boxik
Teším sa na deň kedy už konečne nebude v programe medvedí cesnak, pretože zelená farba špagiet ma vonkoncom neláka.
pitbul
ja mam tiez narobene pesto z medveda a ked sme ho urobili tak samozrejme hned sme si spagetti urobili.a asi sme si dali vela toho pesta,alebo to bolo tý,že bol cesnak ešte mladý,tak to štípalo tak strašne že sme pri jedení trpeli.takže odteraz "primerane".inak je to velmi dobre jedlo.
mariamka
super spagety! zial uz nemam cesnak, a miesto tych hlupych reklam ako sa zbavit chlpkov by tu radsej mohli byt linky, kde zohnat aktualne ingrediencie..
pitbul
@mariamka ja som zamrazila cele listy a pesto som si narobila do zasoby.my tu mame v lese cesnaku a cesnaku.skoda ze sa neda poslat,by som ti natrhala,sme tam kazdy den.uz mu zacinaju kvety a nasa posta......by ti prisiel kompost.
mariamka
@pitbul si mila:) by si sa rozdala :) netrap sa, hlavne pridavaj recepty pekne si sa rozbehla :) a ked nemam cesnak, svacnem spenat a cesnak sikmooky a bude :)
pitbul
@mariamka aj tak sa da.spenat je mnamka.akurat som sa vraila z lesa a za 2 dni je to tam uplne biele,rozkvitnute.nadhera.som to musela odfotit.len skoda ze to sem neviem dat.
tiginko
ja som si nasekaný medvedí cesnak naložila do olivového oleja a mám ho v dobre uzavretej nádobe v chladničke. Dá sa využiť po častiach rôzne, či do šalátov, alebo na čerstvo vymixované pesto s orieškami a parmezánom. Zatiaľ som nič iné neskúšala, ale určite ma niečo ešte napadne. Špagety máš perfektné @Archaa
archaa
dakujem vám, veru závidím každému kto má medvedieho cesnaku dostatok...je nesmierne zdravý. ja ho žiaľ musím kupovať a aj ked vobec nie je lacný, nikdy mu neodolám...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia