Jarná polievka

varicdaniel - fotkavaricdaniel, 2. mája 2013

Pôvodne som ju chcel nazvať inak, pretože na základe pozorovaní z posledných rokov je zrejmé, že sa niektoré ročné obdobia pomaly stávajú minulosťou, no Zobraziť celý popisPôvodne som ju chcel nazvať inak, pretože na základe pozorovaní z posledných rokov je zrejmé, že sa niektoré ročné obdobia pomaly stávajú minulosťou, no nič výstižnejšie ma nenapadlo. Snáď len zelená polievka. Uvaril som ju totiž zo všetkého zeleného, čo som našiel v mrazničke, na záhrade a na balkóne a týmto pietnym aktom si pripomenul časy štyroch ročných období.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
1 miska
1 miska
1 ks
1 PL
1 ks
2 PL
2 strúčik
1 čl
1/2 čl
1 dl
3 PL
1 hrsť




Postup

  1. 1

    V hrnci, v ktorom budete variť polievku, rozpustite maslo a pridajte olivový olej. Keď maslo pení, prihoďte nadrobno nasekaný cesnak a v dlaniach rozmeľnené sušené bylinky. Krátko osmažte a pridajte hrášok a špenát. Premiešajte a osmažte 2-3 minúty. Prilejte vývar so zemiakoma priveďte k varu. Akonáhle polievka zovrie, odstavte ju zo zdroja tepla a rozmixujte tyčovým mixérom dohladka.

  2. 2

    Vráťte na polievku na sporák, pridajte smotanu a ochuťte ju soľou, čiernym korením a šťavou z citróna. Nechajte zovrieť, odstavte plyn a vmiešajte do polievky nadrobno nasekané bylinky a pór. Čo sa byliniek týka, použil som žeruchu, pažítku, bazalku a koriander. Je na vás, čo použijete. Podávajte s hoblinami parmezánu.

Diskusia k receptu

nonna
Dobré, určite aj chutné, ukladám do KK. Špenát je už aj čerstvý a z póru použijem aj cíby. Urobím len na masle.
pusta
nuž hej, dobré, len chýba aj tu foto tej jarnej zeleninky.
mariamka
prepacte, co je na tom jarne, ked vsetko je mrazene resp. susene ?
pitbul
@mariamka mrazeny je len hrašok a špenat.hrasok ešte náš slovenský nepredávaju.nevidím nič zlé na sušených bylinkách.a ma tam aj čerstve.a prečo nie jarna?ved bylinky su jarne.super polievka,rychla ajednoducha
mariamka
ok @pitbul (boze to je meno:)) ale v texte pise "rozmrvime susene" to mozem kupit kedykolvek.. mozno chyba fotodokumentacia ako pise p. @pusta , k polievke nemam vyhrady, prave varim podobnu :)
pitbul
normalne meno aj psa mam takeho,nevidim natom nic zle.a ved mohol si aj sam nasušit.ja mam tiež vlastne nasusene.a na konci pridava aj ľerstve.ja som polievkožrút strašný,takze pre mna každa polievka je super.okrem držkovej......
mariamka
mila @pitbul vobec to neber osobne a ani v zlom, viem ze pitbuly su verne a mierumilovne psiky, ja len, ze v kontexte s damou to posobi zvlastne :) vazim si kazdy odborny nazor
pitbul
jeej tak toto ma potesilo že nemate predsudky o tychto úžasných psíkoch.mna nenapadla žiadna ina prezývka a práve na mna pozerala ta moja laska štvornohá.
mariamka
ja mam doma tiez istu usatu stvornohu potvoru a viem pochopit tuto naklonost , hlavne sa tesim na dalsie tvoje recepty, ps. tykame si! :)
boxik
Mám rád zeleninové polievky na všetky spôsoby , ale nemáš tam na toto ročné obdobie príliš toho mrazeného. Hrášok i listy špenátu sa už dajú kúpiť čerstvé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia