Kuracie srdiečka s chilli papričkou fotorecept

turistka - fotkaturistka, 28. apríla 2013
Kuracie srdiečka s chilli papričkou (fotorecept)
Foto: turistka

Navarila som obed na 2 dni, ako hlavné jedlo som sa rozhodla pre kuracie srdiečka s chilli papričkou, kvôli jej pikantnosti. Je Zobraziť celý popisNavarila som obed na 2 dni, ako hlavné jedlo som sa rozhodla pre kuracie srdiečka s chilli papričkou, kvôli jej pikantnosti. Je to chutné jedlo. Ako prílohu som dala nočky z detskej krupice.

3
porcie
15 minút
príprava
140 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 dcl
2 ČL
1 mokka lyžička
3 ČL vrchovaté
1 ČL
1 ks
1 PL vrchovatá (na zápražku)
1 PL
2 ks
8 strúčikov
1 l




Postup

  1. 1

    Všetko z predpisu si prichystáme na pracovný stôl, aby sme neskôr nepozabudli. Srdiečka nakrojíme a vyčistíme od zrazenej krvi, aorty - ak tam ešte sú vykrojíme. Tuk, ktorý je na nich necháme, pri dusení sa stopí. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Očistíme strúčiky cesnaku.

    Kuracie srdiečka s chilli papričkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do 1 1/2 L hrnca dáme 1 dl oleja, a dáme zohriať tak, že vhodíme kúsok pokrájanej cibule a keď sa pekne bublinky od nej odhadzujú, tak vsypeme všetku pokrájanú cibuľu. Dusíme ju tak málinko do červena,skôr je ešte biela no nie sklovitá. Odtiahneme z plynu, pridáme mleté čierne korenie a červenú mletú papriku. Premiešame, dáme naspäť na plyn a pridáme očistené, vodou opláchnuté srdiečka. Keď sa zatiahnu dáme 1 KL soli /druhú KL si nechávame na dochutenie už na konci varenia. Vhodíme 1 ks chilli papričky, podlejeme teplou vodou. Dáme dusiť.

    Kuracie srdiečka s chilli papričkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tu sú prihodené srdiečka, fotka sa mi trošku nevydarila, ale keď budem robiť nabudúce,premením.

    Kuracie srdiečka s chilli papričkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom dáme 1 PL jemného kečupu a mletú rascu, zalejeme teplou vodou a necháme variť na miernom ohni, cca 2 hodiny.

    Kuracie srdiečka s chilli papričkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým som na sucho opešieme múku na zápražku, zalejeme studenou vodou, premiešame a ku konci varenia prilejeme k vareným srdiečkam. Pretože vo vnútri hrnca je označenie, koľko je množstvo jedla, doliala som teplej vody do výšky 1 1/4 litra, varilo sa spolu asi 10 minút. Dochutíme, ak treba soľou. Hrniec som dáme nabok a prisypeme do hotového jedla trošku majoránky. Ako príloha sú vhodné: nočky, vrtuľky, makaróny, knedľa.

Diskusia k receptu

izabella929
mňammm....srdiečka mám veľmi rada.-) krásne ich máš, vyzerajú veľmi chutne.-)
turistka
@izabella929 , pochutili veľmi - i keď sa dlhšie varia, no nestráca sa pri nich čas stánim pri šporáku, na malom ohni sa varia a môžeš sa venovať rodine alebo robiť niečo iné.
rulik
aj ja mám rád, ja som ich robieval spolu so žalúdkami v kuchte a s haluštičkami,
turistka
@rulik , inú samé dole krkom :-) preto ich mám rada, so žalúdkami som nerobila, ale žalúdky mám veľmi rada varené v polievke.
mracik9
už som to dávno nevarila,ale mám to rada,dík za inšpiráciu :))
turistka
Ak budeš robiť podľa tohto receptu, je dobrý jemný kečup M-kado, dávkovanie je k 500gr srdiečkam. Som znechutená, mala som nafotený celý recept od Apo Z, no fotky sa mi nevydarili :-(((
mariamka
tento srdieckovy perkeltik musim vyskusat, ze ma to este nenapadlo, u nas idu vsetky meska na stave, vyzera velmi chutne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia