Hummus so sušenými rajčinami

alicina - fotkaalicina, 24. apríla 2013
Hummus so sušenými rajčinami
Foto: alicina

Hummus trošku inak...

10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 stonky
1 PL
5 ks
3 ČL
1 ČL
 podľa potreby
 na poliatie




Postup

  1. 1

    Do mixéra dáme scedený a prepláchnutý cícer, pridáme nakrájaný stonkový zeler, sušené rajčiny, tahini pastu, jablkový ocot, údenú papriku a všetko premixujeme na vysokých otáčkach. Postupne pridávame ľadovú vodu a mixujeme dohladka, kým nezískame krémovú konzistenciu. Tajomstvo prípravy skutočne hladkého hummusu je práve v ľadovej vode. Jeho správna konzistencia by mala byť hladká, nie však tekutá.

  2. 2

    Hummus nesolíme, lebo sušené rajčiny bývajú slané. Podávame poliate sezamovým olejom a posypané údenou paprikou s uhorkou, mrkvou alebo inou zeleninou či s dochrumkava upečeným arabským chlebíkom.

Diskusia k receptu

alicina
@rressia v Marks&Spencer, inde som ju zatiaľ nevidela, ale dá sa úplne v pohode použiť aj obyčajná sladká mletá paprika
gman
@rressia v Marks&Spencer udenu papriku maju, ale nie je popravde nic moc. vonia ako uplne obyc, takze moc udenej chuti clovek nema. ale udenu papriku dostanes aj v roznych stankoch zabalenu len v takom uplne obycajnom balicku
amirah
Veľmi sa mi tento receptík páči. Ďakujem a vyskúšam...:)
evanaaa
Údenú papriku mávajú aj niektorí mäsiari v predajni na veľkej tabuli, ano, v malých sáčkoch a je tam aj plno iných korenín. Mám u aj ja, ale žeby ovlyvnila nejak chuť jedla, sa mi nezdá. Hummus som sa chystala robiť dávno, aj som mala zavarený cícer, a nakoniec som nerobila. Ale ochutnala by som.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia