Multi-kulti parybie prsty

brave - fotkabrave, 22. apríla 2013
Multi-kulti parybie prsty
Foto: brave

Toto je návod vzniknuvší na základe improvizácií. Obsahuje stripy (prsty) z tempehu (fermentované sójové bôby, tradičná jávska potravina) na lôžku z hrubo nasekaných hnedých Zobraziť celý popisToto je návod vzniknuvší na základe improvizácií. Obsahuje stripy (prsty) z tempehu (fermentované sójové bôby, tradičná jávska potravina) na lôžku z hrubo nasekaných hnedých šampiňónov. Príloha má podobu dipu z tekvice hokkaido a kapustných listov.

2
porcie
30-40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
5 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Predpríprava: buď máme pyré z hokkaido tekvice ako hotový produkt, alebo ho vyrobíme rozmixovaním vnútrajškov tekvice (obvykle je výborná aj s ponechanými jadierkami a surová). Tempeh je už ako produkt marinovaný, alebo, v prípade, že je surový, sa môže vopred marinovať v koreniacej zmesi podľa vlastného uváženia (dobre absorbuje chute). Prípadné čierne bodky nie sú ešte na závadu. Krájame ho na stripy, prúžky, alebo kocky.

  2. 2

    Marinované (namočené) kúsky tempehu obalíme v múčke a opražíme na rozpálenom oleji dozlatista (v prípade, že už sú hnedé, tak sa opražia ešte viac dohneda).

    Multi-kulti parybie prsty - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici najprv opražíme nakrájané šampiňóny, potom podlejeme omáčkou shoyu (podľa množstva soli - môžeme zriediť s vodou 1:1) a dusíme na miernom ohni asi 10 minút. Huby musia zmäknúť a celá hmota získa krémovú konzistenciu.

  4. 4

    Na ilustračnom obrázku je pokrm prekombinovaný, najlepšie je vytvoriť si jednoduchšie variácie: napr. iba pásy tempehu a používať hokkaido posypané sezamom ako dip je skvelé občerstvenie. Je azda vhodné kompenzovať bielkovinami a tukmi nabitú sóju a soľou nadupané huby množstvom listovej zeleniny, my sme pre tento účel použili lôžko z obyčajnej bielej kapusty, ale nie je problém predstaviť si na jej mieste bohatšiu a pôvabnejšiu oblohu. PLOD (tekvica) posypaný nelúpaným sezamom zas predstavuje vynikajúci zdroj sacharidov, vitamínov a stopových prvkov, obzvlášť zasurova.

    Multi-kulti parybie prsty - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia