Gaštanová polievka s červenou šošovicou

zenfira - bez fotkyzenfira, 12. apríla 2013
Gaštanová polievka s červenou šošovicou
Foto: zenfira

Viem, že táto polievočka zaváňa skôr jeseňou ako jarou, hlavne kvôli gaštanom. Ja mám gaštany dostupné celoročne a keďže ich milujeme a sú zdravé, Zobraziť celý popisViem, že táto polievočka zaváňa skôr jeseňou ako jarou, hlavne kvôli gaštanom. Ja mám gaštany dostupné celoročne a keďže ich milujeme a sú zdravé, používam ich dosť často. V recepte môžete čerstvé gaštany nahradiť konzervovanými. Pri varení tejto polievočky som sa inšpirovala receptom od Nigelly.

Suroviny

200 g
14 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1,5 l
1 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr som si dala do osobitného hrnca variť olúpané a ošúpané gaštany. Ak použijete gaštany z konzervy, tento bod vynecháte ;-).

  2. 2

    Cibuľu si nakrájame na kocky, pór a rapík zeleru na kolieska a mrkvo na drobno. V hrnci si rozohrejeme olivový olej a dáme najskôr opražiť cibuľu. Keď je cibuľa opražená do sklovita, pridáme pór, zeler a mrkvu a spolu popražíme.

  3. 3

    Pridáme šošovicu, bobkový list a zalejeme vývarom. Necháme zovrieť a pomaličky varíme až kým nám zeleninka a šošovica nezmäknú. Pridáme uvarené gaštany a ešte chvíľu spolu povaríme. Ak sa nám zdá polievka hustá, pridáme vývar alebo vodu.

  4. 4

    Polievočku podľa svojích chuťových pohárikov dotvoríme soľou a čiernym korením a rozmixujeme na hladko. Nakoniec som na zjemnenie polievky pridala trochu plnotučného mlieka. Podávala som s cesnakovými krutónikmi.

Diskusia k receptu

tiginko
vyzerá výborne, samé dobré chute. Konzervované gaštany ma veľmi nelákajú, počkám si na čerstvé. Ukladám do KK, zíde sa :-)
tiginko
musím pochváliť túto polievku, je výborná. Zjemňovať mliekom alebo smotanou ani netreba, je delikátna sama o sebe. To radšej pridať nasekanú čili papričku :-) Ďakujem za fajn recept @zenfira




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia