Pečené kuracie krídelká fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 25. apríla 2013
Pečené kuracie krídelká (fotorecept)
Foto: babkamt

V rodine som známa tým , že môžem len prsíčka . To je jedno z čoho.Či je to z husi , kačice , moriaka. Zobraziť celý popisV rodine som známa tým , že môžem len prsíčka . To je jedno z čoho.Či je to z husi , kačice , moriaka. Všetci ostatní majú radšej stehná. Vraj sú šťavnatejšie. Vlani v lete sme sa boli kúpať pri jazere. Samozrejme , že sme vyhladli . Zašli sme do reštaurácie . Syn si dal kuracie krídelká . Ja som ich nechcela. No nasilu chcel , aby som ich ochutnala.A veru mi zachutili. Preto ich občas urobím .

40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2 PL
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie krídla umyjem , špice z nich odrežem - tie pôjdu do polievky .Mäso som nasolila , zmiešala som spolu Steak omáčku chilli s cesnakom a výberovú sójovú omáčku a aby to nebolo málo štipľavé , tak som pridala aj trochu chilli omáčky a trochu oleja .

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Iný tuk som nepridala . Kupujem celé kurence . Rozoberiem si ich . Zvlášť dám prsia , stehná a hlavne tuk , ktorý býva strčený v brušnej dutine kuraťa . Ten si dám do vrecka a šup s ním do mrazničky . No a teraz príde jeho čas . Ten pridám ku krídelkám , tuk sa vypečie . Získam dobrý výpek , ktorý použijem pri ďalšom varení na zemiaky .

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kura podlejem asi 60 ml vody a šup s plechom do rúry .Pečiem ho na 180 °C asi 40 minút.

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K tomu zemiaky pečené v rúre .

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 40 minútach sú krídielká hotové.

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

gabriele
krasne kridelka :)...ja ich robievam ako rychlovku v mikrovlnke...iba posolene plus bylinky podla chuti plus olivacom vymastena crisp misa
concord
@babkamt
Kura podlejem asi 60 ml vody a šup s ním do ? Tak čo pečieš, kura alebo krídla?
izabella929
Aj keď osobne krídelká kuracie nemám rada, rada ich robím, dá sa s nimi podniknúť všeličo fajnové, ale tieto tvoje vyzerajú perfektne...)
luss44
tak mne stačia z kuraťa len krídelká, ostatné mať nemusím... ale tie špice na konci krídelok mám najradšej chrumkať :) v lete len tak s chlebom...
1x frezia
medovnicek
syn má rád krídelká, tak mu ich najbližšie pripravím podľa tvojho receptu
babkamt
@conkord , nemyslela som kura , ale plech . Vďaka za upozornenie . Dopísala som plech , aby nevznikli žiadne pochybnosti .
@gabriele , nemám tú crips misu , preto musím robiť v rúre .@izabella929 tiež som ich nemusela , no tie , čo ma syn prinútil ochutnať boli vynikajúce .@luss44 ,no vidíš a ja ich dávam dole .@medovn íček , ďakujem , že si si našla čas a otvorila si môj recept.
adel111
Super, ja to robím trochu inak, super nápad s chili!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia