Rukolový šalát

natt - fotkanatt, 24. marca 2013
Rukolový šalát
Foto: natt

Rukolu naozaj môžem. No tento týždeň som na ňu akosi pozabudla a už týždeň sa mi len tak povaľuje v chladničke bez povšimnutia. Prišla Zobraziť celý popisRukolu naozaj môžem. No tento týždeň som na ňu akosi pozabudla a už týždeň sa mi len tak povaľuje v chladničke bez povšimnutia. Prišla som na to, až ked mi tatinko priniesol dalšie 2 balíčky rukoly a ja som zostala zhrozená čo s toľkou budem robiť. A tak som sa hneď vrhla na robenie šalátov, snád ju nenchám nazmar nie? :)

2-3
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

2 - 3 hrnčekov
4 - 5 ks
1/2 hrnček
1/2 hrnček
1/3 ks
1/2 ks




Postup

  1. 1

    všetky suroviny nakrájame a zmiešame dokopy. Pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.

  2. 2

    Dochutíme korením. Rýchle, jednoduché chutné. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

martinis
Ahoj ahoj Natt, podobne ako ty sa zaujímam o zdravú stravu a milujem zeleninu, takže myslím, že máme dosť spoločného :) Páčia sa mi tvoje recepty - pekné, farebné, chutné, rád si pripravím aj tento šalát podľa teba, mám však otázočku : v nijakom prípade nechcem "rýpať" alebo niečo podobné, len ma to naozaj zaujíma - odkiaľ čerpáš bielkoviny ďalšie látky z živočíšnych produktov ? Predpokladám že ješ veľa strukovín a tofu, ale stačí to ? :) Ja sa mäsom nejako neprejedám, tiež mám rád tofu, ale napríklad tu si pridám aspoň zopár olív a syr :)) Každopádne, palec hore, ako príloha (pre mňa) vynikajúce :-)
ajsa20
musim tebe a aj martinisovy povedat ze vas naozaj obdivujem :).....som vegetarianka a preferujem surovu zeleninu, ale to, co robite vy dvaja, je naozaj uzasne....kazdopadne, uz som si dala zavazok, ze budem vase recepty zaradom skusat :)
natt
@martinis Som rada že sa ti páčia moje recepty, veľmi si ma potešil :) No na túto otázku ti rada odpoviem. Kedysi som sa tofu a strukovinami doslova prejédala, obávala som sa nedostatku vitamínu B12 a bielkovín. Dnes jem tofu naozaj výnimočne a strukoviny tiež toľko nepotrebujem. Okrem hrášku lebo ten ľúbim veľmi :) Nedávno som bola na krvných testoch a mám najlepšie testy za posledných 5 rokov a pani doktorka povedala že " ukážkové" a tak sa neobávam o svoje zdravie :) je to však na dlhšiu debatu. Ked však cítim že môjmu telu začína niečo chýbať napríklad B12 naklíčim si fazuľky mungo alebo šošovicu či iné. Tlo si samo vypýta čo potrebuje, ak sa náhodou stane že má niečoho nedostatok. Je to aj o informáciach, ak si dostatočne informovaný nemôžeš si ublížiť na zdraví :) Mimochodom, tie olivy niesú zlý nápad, najlepšie by sa tam hodili čierne, nabudúce skúsim snimi ;)
natt
@ajsa20 si veľmi milá. Práve svojou dobrosrdečnou reakciou si mi dodala veľa pozitívnej energie. Teším sa z takých ľudí ako si ty :)
mamenka
Takýto šalátik robím veľmi často, ale výlučne ako prílohu.
Mám otázku: aká veľká musí byť porcia šalátu, aby nasýtila?
natt
@mamenka plný tanier šalátiku. A budete fučať ako parný valec :) Nasýtenie nieje problém, skôr ide o to že skôr vyhladnete. Niekto to berie ako mínus a však vdaka tomu že vám rýchlejšie trávy dostávate do seba viac ovocia a zeleniny, tým pádom viac vitamínov. Všeobecne je známe že šaláty viac zasýtia ako napríklad mäsko, nehovoriac o výške glykemického indexu a získaných potrebných látok z potravy :)
mamina
Ahojte decka, nic proti zdravej vyzive aj ja sa snazim ale upozornujem chlapi by nemali jest soju a z nej produkty najdite si info a citajte papa vsetko dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia