Kolieska pod ovocnou strechou

Dáša Korenková
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2013
Kolieska pod ovocnou strechou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
90 g
90 g
1 PL
1 PL
100 g
30 g
300 ml
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Z vajec a cukru vyšľaháme tuhú penu, pridáme vodu, olej a nakoniec múku. Rozotrieme na mastný papier a pečieme pri teplote 220 °C 5 – 7 minút. Upečené cesto zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Z upečeného cesta stiahneme papier a cesto natrieme džemom. Zrolujeme ho a dáme do chladu. Nakrájame na dvojcentimetrové kúsky, ktoré namáčame do polovice v čokoláde.

  3. 3

    Smotanu vyšľaháme so stužovačom a vanilkou, nastriekame na roládky a ozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu

slavnicanka
To je ale paráda,ja som si v prvom momente myslela,že to je pečené v niakych špecialnych formičkách ktoré nemám,ale keď to je ako roládka tak s radosťou vyskúšam.Ďakujem za krásny recept.
jerseygirl
Vcera som upiekla podla tohto receptu. Cesta je vynikajuce. Krasne sa zrolovalo. Nabuduce vsak upeciem z dvojitej davky na dva plechy. Ja som namocila kolaciky na vrchu do bielej cokolady a potam pridala cerstvu jahodu. Vynikajuci napad porezat
takto roladu a kazdy si moze ozdobit kolaciky podla vlastnej fantazie.
Dakujem za super recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia