Ovocný tvaroháč

bambuch - fotkabambuch, 10. marca 2013
Ovocný tvaroháč
Foto: bambuch
90 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
5 lyžíc
5 lyžíc
1/2 bal. (Dr.Oetker)
3 lyžice
820 g
Plnka:
500 g
250 g
2 bal.
Poleva:
1 bal. (Dr. Oetker)
1 bal.
750 ml (alebo šťava z kompótu)




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme na tuhý sneh,pridáme žĺtky,prisypeme kryštálový cukor,múku zmiešanú s práškom do pečiva,nakoniec vlažnú vodu.Takto hotové cesto vylejeme do pripraveného pekáča,pridáme na kocky pokrájané broskyne a pečieme pri teplote 170 C cca 30 min.Hotové piškótové cesto necháme vychladnúť.

  2. 2

    Dve smotany zmiešame s jemným tvarohom a primiešame doň vanilkové cukry.Odložíme do chladu.

  3. 3

    Do 500ml. šťavy vsypeme želatinu a metličkou premiešame.Na jemnom ohni zohrievame a pridáme 250ml.vody zmiešanej so Zlatým klasom,varíme do zhustnutia /na puding/.

    Ovocný tvaroháč - obrázok 3

Diskusia k receptu

sisuk
ten musí byť výborný! Určite v blízkej dobe vyskúšam... Ďakujem za recept
bambuch
@kyky broskyne dávam na surové cesto,keď koláčik čaká na.....šup s ním do rúry.
bambuch
broskyne dodajú výbornú šťavnatosť piškót.cestu....je naozaj výborný a nie je veľmi sladký
hanach
ďakujem krásne ukladám všetkým varecháčom krásne sviatky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia