Začiatočnícky kuskus

dorenika - fotkadorenika, 9. marca 2013
Začiatočnícky kuskus
Foto: dorenika

Jedlo ktoré je robené zo "zvyškov" pretože nakupovať pôjdeme až zajtra.Je to môj prvý kuskus a myslím že sa vydaril na to že som Zobraziť celý popisJedlo ktoré je robené zo "zvyškov" pretože nakupovať pôjdeme až zajtra.Je to môj prvý kuskus a myslím že sa vydaril na to že som mala obmedzené množstvo surovín.:)

2
porcie
10 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 ks
1 ks (väčšia)
1 ks
1/2 hrnčeka
1 PL




Postup

  1. 1

    Koreniaktore obsahuje madras je tu : http://varecha.pravda.sk/recepty/madras-krevety-s-basmati-ryzou/35770-recept.html Kuskus si zalejeme vriacou vodou v pomere 1:1 prikrijeme a necháme 6min vsiakať.Potom doň pridáme maslo alebo olivový olej a vidličkou dobre premiešame.

  2. 2

    Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibulu,papriku a rajčinu pridáme až nakoniec.Posypeme korením madras a zalejeme omáčkou,trošku povaríme a dôkladne vmiešame do kuskusu.Osolíme.

Diskusia k receptu

martinis
jednoduché, ale dobré. kuskus mám veľmi rád, takže prečo nevyskúšať aj takto - vďaka za tip :-)
egreska
vzerá to dobre..milujem kuskus ,hlavne v lete ku grilovanému mäsku a s kopou zeleniny...juuj,už sa neviem dočkat..dovolím si ti dat jednu radu,ktorá mi pomohla k dokonalému kuskusu,vždy ho pripravuj v čo najplytšej nádobe,aby vrstva kuskusu bola čo najtenšia ..
tiginko
ja korenie Madras zatiaľ nepoznám, podľa zloženia zo stránky, ktorú poslala @mijaita , sa mi zmes veľmi páči a hneď si ho idem zohnať. Len to vyzerá, že bude dosť výrazné a aromatické, nie je polievková lyžica veľa na toto množstvo kuskusu @dorenika ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia