Kuracie soté na arabský spôsob

akire13 - bez fotkyakire13, 6. marca 2013
Kuracie soté na arabský spôsob
Foto: akire13

Milá varecha. Rozhodla som sa uverejnit zopár receptov ktoré su pripravované s vášnou. V kuchyni rada experimentujem a tak aj vznikol tento Zobraziť celý popis Milá varecha. Rozhodla som sa uverejnit zopár receptov ktoré su pripravované s vášnou. V kuchyni rada experimentujem a tak aj vznikol tento chutný zázrak pre tých čo oblubuju pikantne jedlá. Pochádza s pozitívnej nálady,chuti a čo dala chladnička:-)) želám každému Dobru chuť, určené, pre tých odvážnejších...

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
cca 200 g
 2ks
cca 10 ks
1 ks
1 čl
1 čl
1 čl
1 čl
 alebo olivový
1 ks (strúčik)




Postup

  1. 1

    Prv si pripravíme mäsko. Na nepriľnavej panvici si orestujeme na oleji aky mame Oliv/sezam, nakrájane kuracie tenke pružky. Pridavame postupne Cibulu,roztlačeny cesnak,curry pastu,curry prášok, babby carot ,za staleho premiesavania všetko prida vame postupne ešte Konzervove zelene fazulky-tam je doba pripravy kratsia.POZOR Možete samozrejme nahradit čerstvymi ak mate pri dome Trhovisko.

  2. 2

    Zakrijeme pokrievkou necháme chvilku dusiť ,medzi časom si pripravíme Kus-kus. Velmi jednoducha doba pripravy tejto cestoviny,ktorá pôvodom pochádza s Maroca. Pripravyme si tiez nepriľnavej panvici. Takže potrebujeme cca na 2porcie 1šalku cos-cos trocha osmažime na suchej panvici premiešavame NEZABUDAME pokiaľ, nechyti do zlatova farbu aby nám nezhorel POZOR! a hned prilejeme šálku vriacej vody. Na nízkom ohni ,prikryjeme a necháme tieto slnečne bambulky napučať cca do 5min a Odstavíme so šporáku. A pozreieme sa na masko,ktoré nam pustilo krasne štavu a aj chute sa náramne premiešali kde prichádza faza, pridať celérove stonky nakrajané na kostky. Opat prikryjem pokličkou cca 5min.a na vyssom plameni. Nebojte sa vyzerá to síce možno zložito,ale ak sa do toho pustite druhy-tretí krat,uvidite ,ze nie je to nič tažké a máte o Delikátnu Večeru pre svojho priatela-muža,ktorý oblubuje pikantné vykuzlenu do pol hodinky toto Arabske sote.

  3. 3

    Milé dámy a páni na uplny záver pridame sezamove,lanove semienka Pripadne soľ,tak 2/3minutky na vysokom plameni horaka premiešame a na uplny zaver pridavame na zjemnenie pikantnosti PL kokosového mlieka ,Každy podľa chuti ,ale ak chcete docielit tekutejsiu konzistenciu tohto pokrmu ,kludne môžete pridat aj pol konzervy tohto mliečka a zelerovu vnat nasekanu . Dodá jedlu na záver aromu a užasnu chut.Záleži ako velmi to máte pikantne apodla toho použjeme v pomere PL. Prajem Všetkýnm ´´Ala sachtek´´ Dobru chuť..

Diskusia k receptu

arasidka
ajajaaj, toto som nemala čítať, teraz nie o takomto čase, zase som porušila predsavzatie, že recepty po ôsmej večer nebudem čítať, lebo potom ma stále priťahuje chladnička , otvor ju, otvor... a mám čo robiť, aby som zostala iba pri jabĺčku. Zajtra budeme mať niečo obdobné k obedu, ak sa nerozhodneme pre nejakú inú variantu. MŇAM!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia