Kuracie prsia obalené po sicílsky fotorecept

zuzkabluzka - fotkazuzkabluzka, 5. marca 2013

Jednoduchý, rýchly a iný spôsob obaľovania kuracích prsíčiek. Lahodná chuť sušených paradajok a oregana v strúhanke, olivový olej namiesto vajíčka, pečenie namiesto smaženia.... ľahká Zobraziť celý popisJednoduchý, rýchly a iný spôsob obaľovania kuracích prsíčiek. Lahodná chuť sušených paradajok a oregana v strúhanke, olivový olej namiesto vajíčka, pečenie namiesto smaženia.... ľahká večera, ktorá určite nesklame :)

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Ochutená strúhanka:
podľa potreby
podľa potreby
5-6 ks
1-2 PL
podľa chuti
Ostatné:
5 ks




Postup

  1. 1

    Najskor si pripravim struhanku. Najlepsie je pouzit striedku z chleba, ak nie je,vyborne posluzi aj 4 az 5 platkov toastoveho chleba, ktore dame do mixera spolu so susenymi paradajkami, oreganom a nastruhanym syrom grana padano. Mixujem, kym nemam z paradajok male kusky a struhanka nenaberie jemne cerveny odtien.:)

    Kuracie prsia obalené po sicílsky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia nakrajam na platky a najskor ich namocim do olivoveho oleja, do ktoreho pridam trochu soli.

    Kuracie prsia obalené po sicílsky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naolejovane platky obalim v pripravenej struhanke, ktoru dobre pritlacim na maso.

    Kuracie prsia obalené po sicílsky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kuracie prsia dam na plech s papierom, malicko este pokvapkam s olivovym olejom, a dam piect asi na 30 minut na 180°. Asi v polovici pripravy maso otocim a upeciem do ruzova.:) Rovnakym sposobom sa mozu pripravit aj cerstve rybie filety, ktore pecieme len 10 minut.

    Kuracie prsia obalené po sicílsky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podavame s cim len chceme, aj ked len s cerstvym, chrumkavym chlebom a zeleninovym salatom. :)

    Kuracie prsia obalené po sicílsky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

baka123
Výborný receptík, určite vyskúšam, ukladám do KK
medovnicek
v poslednej dobe mi sušené paradajky veľmi chutia, ale ešte ma nenapadlo ich dať do obaľovacej zmesy, veľmi pekne ďakujem za recept
parles
Tak to se mi moc líbí! Ukládám a co nejdříve vyzkouším. Díky!
dajanca
zaujímavý recept... ukladám a určite vyskúšam... :-)
tiginko
tvoj recept ma zaujal, ukladám do KK a určite vyskúšam
radox1
super,v tejto zmesi pripravujem hlavne ryby,akurat oregano nahradzam č.korenim.
afataga
toto sa ja mne paci, len ja mam doma problem, nechcu mi olivovy olej, tak by som si to musela upravit :-(
zuzkabluzka
@tiginko , dobra rada nad zlato :) :) :) podobny problem ma aj jedna znama, co je to v tomto "olivovom raji" dost velky pruus...blem ;) ona to riesi tak, ze pri podobnych receptoch vsetko maca v mlieku, ja som neskusala, ale ona si pochvaluje :)
angast
@zuzkabluzka
a nieje ho tam cítiť - ten olej? V šalátoch a dresingoch mi nevadí,
ale tu by mi asi vadil. Dcéra , keď varí zeleninovú polievku , tak ju
opraží na ol. oleji. Hrozne to preráža a mne to nechutí. Niet nad
maslo. Ta tvoja obalovacia zmes sa mi páči aj to pečenie v trúbe , ale
vajcia sú vajcia. Skúsim, ale bez oleja. Dúfam že sa nenehneváš preto.
zuzkabluzka
@angast preco by som sa mala hnevat?! ;) ja mam olivovy olej rada, takze to mozno neviem objektivne posudit, ale myslim, ze ho tam "citit" nie je... prave naopak, pri peceni dodaa kuracine ohromnu chut (aspon podla mna). :) Aj ked urcite zalezi aj kvalite olivoveho oleja, ja mam to stastie, ze mame domaci, ktory moj svokor poctivo "vyrobil", od jeho olivovych sadov, zber, a samotny lis oliv... zeby preto? :)))
angast
@zuzkabluzka
mám rád olivový olej s bylinkami + pokrájané olivy a zmiešané s
pokrájaným ovčím syrom . Robievam aj rôzne šaláty a pestá podľa Dávida Rocca. Ale s mäsom mi to nepasuje. Neviem či ho poznáš
tu je jeho stránka: www.davidrocco.com/recipes/...
afataga
@zuzkabluzka ty normalne provokujes s tym domacim olejom, jedla som taky dva krat, raz v Chrovatsku a raz v Grecku, taky nekupis ani ked sa na usi postavis :-) ja ho mam tiez rada v studenej kuchyni, ked je dobry tak nemam mieru, jaj ale ti zavidim :-) a kdeze to zijes?
@angast tu stranku kuknem aj ja, ak mozem, ved pridaj nejaky rcp, nech si poslintame
angast
@afataga
môžeš kukať veselo. Má tam vynikajúce kombinácie , ktoré k sebe
pasujú , len musíš mať aj kvalitné suroviny. Čo so odskúšal nemalo
chybu. Vyberte si niečo a nebudete obanované.
staja
@zuzkabluzka Toto je výborný rcp., pripomína mi to nejaký polotovar -...-nápady (nechcem im robiť reklamu), ale je to z vlastných čistých surovín bez éčiek. Vďaka, ukladám a určite vyskúšam.
frezia68
Domáci olej.....niekto sa má :-))) Rada ten recept "odkukám" :-)
tatranka
Páči sa mi tvoj recept.Všetky ingrediencie mám.Sušené papriky so strúhankou som ešte nekombinovala.Tiež sa mi ráta.že rezníky nemusím vysmážať.Pekný recept.
manya
určite vyskúšam,už ma napadli aj variácie
zuzkabluzka
@angast vdaka za link, popozeram, ja mam tiez rada zaujimave kombinacie salatov, momentalne si trhame pomarance a vykopavame fenikel, ohromne spolu pasuju :) @afataga zijem na Sicilii uz trinasty rok, miesam nasu a tunajsiu kuchynu (nie spolu), bavi ma to :)
Vdaka za vsetky ostatne komentare ;)
afataga
takze s tebou len po dobrom, co ak si nejaky kapo :-)
afataga
obcas, niekedy mi je skor do placu z tych receptov, pozdrav Al Caponeho ked ho stretnes :-)
ajuschka
vyyborny napad! sa mi paci :) enem musim pockat kym budu nase kury zrele na tanier, alebo spravim po vikende z kralika :). ....ti uz zreli su :D
deva27
Som potešená tejto verzii receptu. Ja ho poznám pod hlavičkou Maggi nápady a tam je taká zmes v sáčku už hotová, ale tá Tvoja zmes je domáca a zaiste je skvelá!!! Vyskúšam!! :)
honestka
tiez robievam takymto sposobom ked peciem v rure.
Je to od teba @zuzkabluzka vyborny recept!
vyhoda je, ze vsetko je upecene naraz s rovnakou chutou a nic sa neprepaluje.
Ta stuhanka z cerstveho chleba dodava reznu inu chut ako sucha. Ja pridavam do nej aj pecan alebo pistacio orechy bez oprazenia jemne nasekane nie pomlete.

Velmi dobre renzove maso je tiez vtedy, ak ho okorenene a posolene namacate namiesto /vajicok ci oleja/ do kysleho mlieka, alebo rozmiesaneho yogurtu a dalej obalujete, ma speci dobru chut.
@ajuska , vyprazala som takto aj zajacika, skoda, ze ho momentalne nemam kde kupit.
alexdidi
Výborný recept,veľmi sa mi páči a iste ho čoskoro vyskúšam.Tiež používam na obaľovanie strúhanku z čerstvého chleba alebo pečiva,ktorá je taká jemná a nadýchaná a moje obľúbené sú aj sušené paradajky,takže všetko podľa mojej chuti a ešte nie klasicky vyprážané,ale v rúre,príma,dík za recept:-)
elixir
Toto jedlo by som zjedla nejak tak ako Stitch, ale na tanier by som ho už späť neposkladala :) Krása! Síce sa snažím vyprážané nerobiť, ale tak spravím výnimku ;)




elixir
ospravedlňujem sa, toto ani nie je vyprážané... no ešte lepšie, žiadne výčitky svedomia sa nekonajú :)
zuzkabluzka
vdaka vsetkym za komentare, som rada, ze sa recept pacil :)
@honestka nabuduce skusim pridat aj pistaciove oriesky podla Tvojej rady, musi to byt fajnove :) a vyskusam aj s jogurtom, tu kysle mlieko nedostanem...
@elixir vdaka, mile video ;) aj ked som to, (uprimne povedane) najskor pochopila naopak :)))))))))
afataga
idem na ne v nedelu, ale urobim z toho prasacinu :-) budem to asi magat v jogurte, alebo smotane a do zmesi isto musim pridat chilli, aspon stipku :-) viem, ze to nebude celkom take iste, ale ja si to aspon nakoniec pokvapkam olivacom
zuzkabluzka
@afataga dufam, ze budu Tvoji doma spokojniii, lebo bude na mna zle ;) a na tu prasacinu som celkom zvedava, tak som este neskusala, daj vediet vysledok, aby si ma inspirovala ;)
maca30
velmi chutny receptik,...aby to bolo dietnejsie, tak som to len postriekala olivovym olejikom, dala som viacej susenej rajcinky a chlebik som pouzila zitny so slnecnicovymi jadierkami,.....kazdy si pochvaloval, k tomu dusena zeleninka a zemiakova kasa,.....DAKUJEM ZA SKVELY NAPAD
deva27
Výborné, výborné, výborné! Urobila som na večeru s pečenými zemiačikmi. Okolie si pochutnávalo a ocenilo nový spôsob ako upraviť (či pripraviť?) kuracie prsia. :)
elixir
Dnes som pripravila na obed, veľmi nám chutilo :) Vďaka za receptík... mäsko s takouto kombináciou obalu som ešte nikdy nerobila, bolo to čosi chuťovo celkom nové. :)
afataga
aj ja som dnes robila, ale zo stehna zo svinky, ale s malymi obmenami, olej som pouzila slnecnicovy, ale pokvapkala som maso aj olejom z paradajok, do obalovacej zmesi som dala aj trochu cilli, vyyyborne to bolo, isto som nerobila posledny krat, skusim pridat foto


trochu sa mi ten obal odliepal, musela som s tym opatrne narabat, piekla som 25 min. a druhu stranu 20 min. na 180, dakujem za taku dobrotu :-)
angast
samé prsíčka , stehienka až sa človeku z toho hlava krúti.
Výborné dobrotky , ale až na budúce , teraz mám bruško plné
tiginko
pridávam sa k zástupu spokojných konzumentov, dnes vyskúšané a chválené. Vďaka za recept Zuzi :-) Veľkonočný pozdrav zo zasneženej Bratislavy na určite slnečnú Sicíliu!
zuzkabluzka
@tiginko , dakujem, peknu Velku noc zelam aj ja;) mali sme naozaj slnecny vikend, aj ked zajtra sa ma zhorsit pocasie, ale sneh vam zavidim, aj ked verim, ze uz skoro v aprili moc nepasuje :)
jankavaskova
Velmi sa mi paci tento sposob pripravy, iba pre istotu. Chlebik nemusi byt ususeny, ci? Nejako mi to uniklo. Vdaka
afataga
dnes som v tejto zmesi obalovala fasirky a piekla v rure, vyborne bolo, ozaj a kde si sa stratila?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia