Lievance bez droždia

lubos - fotkalubos, 24. februára 2013

Možno je tu takýchto receptov viac, ale tento som sem pridal, pretože ho mám overený a je mimoriadne obľúbený v celej našej rodine. K Zobraziť celý popisMožno je tu takýchto receptov viac, ale tento som sem pridal, pretože ho mám overený a je mimoriadne obľúbený v celej našej rodine. K jeho zaradeniu ma inšpirovali dnešné úspešné raňajky.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 PL
500 ml
1/2 balíčka
2 ks
štipka
 (olej)




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s práškom do pečiva, štipkou soli a polievkovou lyžicou cukru. Potom pridáme dva žĺtky a zmiešame ručným šlahačom. Prilejeme vlažné mlieko (izbová teplota) a dôkladne prešľaháme ručným šľahačom.

  2. 2

    Z dvoch bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do zmesi. Necháme 5 - 7 minút stáť.

  3. 3

    Na panvici rozhrejeme tuk a naberačkou lejeme potrebné množstvo cesta, podľa toho ako chceme mať lievance veľké. Pozor, robia sa rýchlo, tak aby neprihoreli :-) Hotové lievance spojíme ovocným džemom, posypeme práškovým cukrom a podávame. Ale to už nech si urobí každý podľa svojej chuti :-)

Diskusia k receptu

evanaaa
Tiež robím len takto, zvlášť žĺtky a potom sneh, ale dávam smotanu sladkú, prípadne ju kombinujem s mliekom, dobré sú aj bez droždia.
moncita22
Prave teraz robim lievance podla tohto receptu, su dobre, uz som ich robila a velmi mi chutia.Diki
ewka81
Ja ich robím pravidelne, ešte do cesta pridám nastrúhané dve jablká. Sú vlačnejšie
nika40
prave som ich dokončila, všetkým chutia, fakt sú dobré, vďaka za super recept
thea77
Ahojte, skvely recept, tak sme ich zblajzi...jedna basen :) akurat sa piekli pomalsie ako sme stihali jest :) do cesta som pridala trochu sojoveho vanilkoveho mlieka k tomu klasickemu.. (asi deci, co som uz potrebovala minut) a po dokladnom otestovani u nas doma tento recept vrelo odporucam vsetkym.
ewka81
Tento recept robím už roky, trochu sme ho upravila, respektíve doplnila
adkacola
Lievance sú výborné,na oleji sú chutnejšie,ale mastnejsie,tak som kupila kôli detom teflónovú panvicu na lienvce a panvicu len zakaždým potriem olejom.recept odporúčam 👍s džemom a so šľahačkou jedna báseň alebo nutelove👍raz za týždeň musia byť 🤗




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia