Pečené prepeličky na jablkách so špargľou

emdy - fotkaemdy, 18. februára 2013
Pečené prepeličky na jablkách so špargľou
Foto: emdy

Môj letný úlet, ktorý sa celkom dobre aj predával.....

2
porcie
120 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
0,1 l
18 g
2 ks
300 g
1 ks
6 ks
10 g
8 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Prepeličky umyjeme a uložíme na pekáč spolu s nakrájanými jablkami a dochutíme soľou, čiernym korením a klinčekmi. Dusíme zakryté do mäkka a priebežne podlievame vodou.

  2. 2

    Na panvicu dáme olivový olej, pridáme špargľu, cherry paradajky, cibuľu nakrájanú na kolieska /ja som dochucoval zmesou byliniek: ligurček, šalotka, petržlenová vňať a pažítka/. Prudko orestujeme a pridáme prepeličky, nech sa trošku pripečú. No a už len servírovať. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

frezia68
Dala by som sa pozvať na ochutnávku,prepeličky som ešte nechutnala a recept sa mi páči :-)
radost
@emdy
kedysi mama chovala prepeličky-nocovali kdekade po okolí na stromoch-nikdy sme nevedeli-kde sú...:-))))pamäť mi hovorí-že polievka bola nádherne žltá a chutná..mäsko sa muselo dlhšie variť...inak mama nerobila...tvoja skúsenosť-s chovom-a prípravou jedla-je aká????...vdaka...:-)
radost
počkaj...ako som to odklikla-ma napadlo-to boli perličky...:-))))no čo už...asi to nie je to isté...teda iste...:-))))
jerica
@emdy ja také úlety mávam často , len nemám kde ich predávať , aj teraz som mala úlet , výborne to chutí a polovička sa oblizuje až za uchom , všetko eintopf: suroviny , kuracie prsíčko , 4 ks krídielka , cibuľa lupienky, cesnak , dva tenké plátky zázvor, korenie 4farieb , domáca zavarená paprika v soli maslo,chuť do práce:-)
príloha :ryža PARBOILED, ľadový šalát , na slížiky jablko , to všetko poliate citrónovou šťavou,mohla som balsamikom krémom , ale môj Janíčko to nemusí , ostalo by to nedotknuté , ja by som to musela dojesť.






ešte pepléé :-)


jerica
rýchlo som to chcela vložiť ešte za horúca , ale zabudla som , že pri takom varení mám jednu ruku tam niekde za chrbtom , a druhou jedna radosť :-)To je tak, keď hlad chlapa, dýcha na chrbet :-)
Pritom mal výborné predjedlo:-)ale nie na to, čo by si mal na mysli :-)
ethanel
Vyzeraju skvelo take to ja mozem, horsie to je s manzelkou ako nahle vidi nieco mensie ako kurca, bazant, prepelica alebo holub ci inu drobnu hydinu uteka od stolu :) takze taketo varievam pre seba alebo rodinu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia