Kakaový twister

emdy - fotkaemdy, 17. februára 2013
Kakaový twister
Foto: emdy

Na trhu existuje monožstvo výrobkov podobného typu... jedná sa vžak zväčša o výrobky takzvané mrazené dopeky, ktoré ponúkajú čerpacie stanice a obchodné reťazce. Na Zobraziť celý popisNa trhu existuje monožstvo výrobkov podobného typu... jedná sa vžak zväčša o výrobky takzvané mrazené dopeky, ktoré ponúkajú čerpacie stanice a obchodné reťazce. Na plnky sa používajú termostabilizátory, aby pečivo malo požadovanú konzistenciu po rozmrazení a upečení vyzeralo atraktívne.

6
porcií
60 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
250 g
300 g
25 g
plnka:
100 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Po príprave kvásku, si vypracujem vláčne cesto. Rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu rozvaľkáme na pomúčenej doske /hrúbka cca 0,5 cm/ Pri miešaní plnky dbáme na to, aby bola dostatočne hustá a nereoztekala sa. 4ím menej vody, tým menej ofukov na pečive :)

  2. 2

    Roztrieme polovicu plnky a cesto preložíme. Nakrájame pásy cca 1,5 až 2 cm. Pri ukladaní na plech, pás skrútime, vznikne tvister. Rovnako postupujeme aj z druhou časťou surovín.

    Kakaový twister - obrázok 2
  3. 3

    Necháme vykysnúť: Používam teplovzdušnú rúru, pri teplote 45 stupňov a mám vložený plech s vodou. cca 30 min samozrejme je do individuálne podľa rúry Po vykysnutí potrieme štetcom rozšľahané žĺtko s maslom Pečieme na 200 stupňoch približne 12 minút

Diskusia k receptu

aankaa
no aké krááásne ich máš....:-)....vyskúšam a možno aj s makom...:-)
radost
pýtam sa stručne: toto si ty tiež robil?vlastnoručne?
v "suroviny" nechýba mlieko..voda..??
tak toto je dobrá moda:
chlapi varia..pečú..až mi sliny tečú...:-))
emdy
á tak voda ide samozrejme... v minulosti som mal na starosti aj pekáreň, takže som sa v tom musel slušne orientovať :))))))))
no a tie gramáže...hm vždy všetko robím od oka len ked to dávam sem tak prevažujem.... pri kysnutom je základ dobrý robot ručne to cesto nikdy tak navyšľaháš..... používam kitchen aid a je to super stroj aj tie všetky nádstavce k nemu akurát tá cena :/
janger
Aj mne sa to paci. A este sa aj poucime :-)...Mrazene dopeky - ten vyraz som nepoznala...
emdy
dnes každá veľká pekáreň vyrába v daný deň na danej tchnógiijeden druh výrobku a plnky..... optimalizácia prestojov, čistenia a podobne... a zvyšok sa vyberá z mraziaceho boxu a pečie podľa objednávky.... takže veľmi málo výrobkov je naozaj čerstvých..... do tejto kategórie nepatrí konzumný chlieb a rožky..... samozrejme :))))
cesminaz
tieto kolaciky vyzeraju velmi dobre,ajby som si dala :-) dobre kakaove su moje oblubene
adustek
mňam vyzerajú úžasne :) ukladám a určite vyskúšam...vďaka za recept ;)
sisuk
25 g droždia stačí na 1 kg múky s 250 g masla?
sisuk
Vypadajú nádherne! Stačí len 25 g droždia? A ak som správne prečítala komentáre, aj kvások robíš len z vody? Žiadne mlieko? (pretože aj ja, už niekoľko rokov, robím kysnuté cestá iba s vodou a starká len krúti hlavou.... :-))
neposed
nadherne fotky, krasny recept, ukladam a vyskusam, lebo inak sa neda
hahaias
@sisuk a ešte k tomu z minerálky - uvidíš ako bude pekne kysnúť.
@emdy - mňa zaujíma tá plnka len tak všetko zmiešaš v troche vody? Dobre tomu rozumiem? Je kakaové milujem.
dejna42
možno by bolo dobré pridať k tej kakaovej plnke aj vanilkový puding, bolo by to vlažnejšie, vyskúšam!
aleana
@emdy co su ofuky na pecive? A este jedna otazocka - vedel by si poradit z akeho cesta sa pecu fornetti ktore dostat v spominanych obchodnych retazcoch?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia