Pytliacka paštéta

emdy - fotkaemdy, 17. februára 2013
Pytliacka paštéta
Foto: emdy

Dnes keď si prečíta človek zloženie kupenskej paštéty naskakuje husia koža.... mechanicky separované mäso, báder a o éčkach ani nehovorím.... preto pridávam tento recept

20
porcií
300 minút
príprava
240 minút
na 95 °C

Suroviny

1 kg
1 kg
0,5 kg
1 ks
4 ks
4 ks
40 g
30 g




Postup

  1. 1

    Mäso a pečeň umyjeme a pokrájame na pásiky /cca 2cm v priemere/ Dáme variť do hrnca spolu s bravčovými kožami, cibuľou, cesnakom, čiernym pivom, korením a soľou. Varíme pri nízkej teplote cca 95 stupňou 4 hodiny.

  2. 2

    Necháme vychladnúť. Rozvarené mäso spolu s cesnakom a cibuľou rozšľaháme v kutri do jemnej konzistencie. Konzistenciu paštéty určuje to, koľko prídáme vývaru do mixovania.

  3. 3

    V prípade potreby naplníme zaváracie poháre a zavaríme, alebo hneď servírujeme.

Diskusia k receptu

rressia
súhlasím s Tebou a - receptík super!!!
verím, že každý časom pochopí, aké svinstvo obsahujú polotovary a začne premýšľať, ako sa im vyhnúť a stravovať sa kvalitne, nie draho a hlavne - zdravo!!!
emdy
no vzhľadom na to že v tomto obore pracujem 20 rokov, tak vidím, kam to speje... predstav si poradu kde technológ povie, že v tých párkoch už chýba len jedna molekula, aby to bola umelá hmota.... katastrofa :/
radost
tak jelenie je tabu-nemáš zaň dáku dobrú náhradu..??recept aj foto je tvoje?...tak perfektné je oboje...:-))
k potravinám nedôvera sa stupňuje-dobré to má-kto na kolene doma si všetko "fušuje"..??!!
ale ved tak sa radostne žiť nedá!!!
je to veru ponovembrová bieda...
mesiar50
Paštéta vyzerá naozaj dobre,nemá to chybu.
Malá poznámočka bravčové kože sa používajú ako náhrada mesa v takom istom pomere ako kurací separát.Volá sa to kožová emulzia.V mesovýrobách zahusťujeme zo Solamilom alebo múkami
používateľ nemá avatar
plk
plk
@emdy , som sa nasmial teraz... nieco ako homeopaticke parky - je v nich len "odtlacok molekuly" mesa?
emdy
20 rokov sa venujem produktovej fotografii v potravinárstve.... takže aj foto aj recept sú moje :)))))
afataga
tak s tou pastetou v obchodoch uplne suhlasim, okrem husacej koze sa mi este aj dviha zaludok, videla som video ako sa robi separat, vyroba salama a pod. ja uz taketo veci vobec nekupujem, co sa tyka tej molekuly, tak isto je to aj s pokrmovymi tukmi, ale to je ina kapitola, tato pasteta je ine kafe :-)
evusik
ja mám paštéty veľmi rada, ale kupované nič moc.... preto tiež robievam domáce paštéty, bravčové alebo kuracie, divinovú som ešte nerobila.... v mrazáku mám ešte nejakého divočáka, to by hádam išlo?
emdy
evusik:
čoby nie.... :))))
neposed
dalo by sa to nahradit inym druhom masa? Divinu nemam, ale vyzera to nielen chutne ale aj kvalitne. Ukladam a mozno casom...
veronika353
Paštiku děláváme,ale z vepřového plecka a uvařené slepice(tam je ta kúže)a samozřejmě vepřová játra.Uvaří se jen maso,játra se pomelou syrová,dáváme tam ještě vajíčka a koření.Vyzkoušíme i s tím pivem,recept ukládám.Máme taky ještě stehno z divočáka,tak to zkusíme skombinovat,díky za inspiraci.Ta fotka je krásná,je tam hned vidět profesionální práci:-)))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia