Vraj ťahaná štrúdľa

tinusik17 - bez fotkytinusik17, 10. februára 2013
Vraj ťahaná štrúdľa
Foto: tinusik17

Keď som si predstavila ťahanú štrúdľu, myslela som si, že sa to bude naťahovať na celý stôl. Nedočkavo som čakala čo sa bude robiť, Zobraziť celý popisKeď som si predstavila ťahanú štrúdľu, myslela som si, že sa to bude naťahovať na celý stôl. Nedočkavo som čakala čo sa bude robiť, a kde nič, tu nič :) Asi sa to volá tak, pretože je to pekne tenučké :) alebo neviem... Ale je rýchla, jednoduchá a čo je najhlavnejšie, chutnáá :)

120 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Suroviny

250 g
150 g (Palmarin)
100 ml




Postup

  1. 1

    Postup je jednoduchý, všetko spolu zmiešame, a necháme 2 hodinky postáť.

  2. 2

    Odležané cesto si rozdelíme. Každú si vyvaľkáme, a plníme čím chceme. Táto konkrétne je posypaná makom a jablkami. Fajn je aj s orechami, ale fantázii sa medze nekladú :)

  3. 3

    A upečieme. Pečieme na vyššej teplote, a postupne ju znížime. Každý podľa vlastnej el. rúry :) Upečené posypeme cukrom a nakrájame. Dobrú chuť!! :)

Diskusia k receptu

hltavec
ved cesto na strudlu sa zakonite taha a nie valka, preto tahana..... neviem co to za recept ale kazdy zrucny kuchar cesto na strudlu taha v rukach, kym nie je uplne tenka, valcek sa nepouziva...
bubuayogi
su aj valkane aj tahane strudle. Ja do cesta na tahanu davam aj ocot a ked sa vymiesi, prikryje sa nahriatou misou a tak sa necha odstat. A potom sa to vazne taha rukami, tazko mi to je opisovat @Tinusik17 , idealne je, ked ti to ma kto ukazat. Mna to naucila moja starka, este som bola na ZS. Nuz tahana strudla sa teda realne aj taha, nevola sa to tak zo srandy :). Asi si to tahanie este nevidela, podla toho, co pises v uvode receptu. Skoda, ze si az z Oravy, rada by som ti to ukazala ;)
sisuk
hlavne, že chutila!!! @tinusik17 , skús si pozrieť fotorecept @alexdidi  varecha.pravda.sk/recepty/prava-tahana-makovo-visnova-a-j...
. V komentároch je aj video.
Prvýkrát som túto štrúdľu skúšala robiť v piatok. Nepodarila sa mi ju vytiahnuť cez celý stôl, chýbal nejaký centimeter. Ale chutila. A keďže moji chlapi chceli aj repete, v sobotu som ťahala znovu a podarilo sa. Čo som horšia ako ostatné? :-)) Nevzdávaj to, skús aj Ty!!!
tinusik17
nevymyslela som si to ja :) bolo to tak v recepte, tak som to tak nazvala aj tu. Možno to vymyslel niekto, kto bol lenivý na ťahanie. Ale zaručene niekedy skúsim originál ťahanú, že ako to vlastne vyzerá celé :) ale ďakujem
tinusik17
nevymyslela som si to ja :) bolo to tak v recepte, tak som to tak nazvala aj tu. Možno to vymyslel niekto, kto bol lenivý na ťahanie. Ale zaručene niekedy skúsim originál ťahanú, že ako to vlastne vyzerá celé :) ale ďakujem
evanaaa
Niekto sa teda pomýlil, stačí si zadať " štrudla" a vyhodí ti to aj vaľkané aj ťahané, tých je tu dosť, od @ancicka , napríklad a tuším aj od @cistinka a viacerých šikuliek. Ale myslím si, ak je dobrá náplň, každá štrudla je chutná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia