Moje pohánkové rizoto s kuracím mäskom

sany11 - fotkasany11, 4. februára 2013
Moje pohánkové rizoto s kuracím mäskom
Foto: sany11

Dnes sme mali na obed a všetkým chutilo.

Suroviny

1,5 šálky (2,5dcl)
3 šálky
1 ks
1 čl
podľa chuti
1 ks
1/2 čl
1 čl
1 čl
1 čl
podľa chuti
1 čl




Postup

  1. 1

    Cibuľu osmažíme na oleji,pridáme pohánkové vločky a chviľku popražíme (asi 1min).Zalejeme vodou,pridáme 1čl ligurček (maggi) sušený,soľ podľa chuti,privedieme k varu a hned odstavíme,zakryjeme pokrievkou.(pekne nám to nabobtná).

  2. 2

    Teraz si pripravíme mäsko :kuracie prsia si nakrájame,do hlbšej panvice si dáme trocha oleja, kur.prsia trošička posolíme(lebo aj v koreninách je soľ),a asi 1min.opekáme,pridáme ostatné koreniny a zase opekáme,mäso nam pustí šťavu tak dusíme 10min.potom ak treba dolejeme trochu vody,nie veľa asi len pol deci.(zaleží kto chce mať koľko šťavy),chvíľu prevaríme a odstavíme.

  3. 3

    Servírujeme,na tanier naložíme porciu pohánkového rizota,polejeme šťavou z mäsa a dáme mäso,posypeme parmezánom,ja som nemala tak som dala syr gouda.

Diskusia k receptu

sany11
neviem co to ma spolocne s mojim jedlom,ale nevadi je to tvoj nazor.Pohanka je velmi zdrava a tych korenin je tam len za cajove lyzicky,a kari len 1/2 čl,to neni vela.
martamm
Sany11, nedaj si pokaziť náladu, každý sa môže rozhodnúť, či recept uvarí a aké koreniny dá, radox1, ak ti vadia koreniny, vynechaj tie, ktoré nechceš, alebo jednoducho si recept nevšímaj.
martamm
Sany a súhlasím, pohánka je zdravá surovina, treba ju dávať na stôl. Ja ukladám Tvoj recept...
violetacamorova
Ja som už písala, že ste sa rozbehli s receptami na rizoto. Páči sa mi aj toto, ale miesto pohánkovych vločiek dám pohánku.
sany11
violetacamorova,dakujem.aj ja dam nabuduce pohanku.A este som zabudla napisat,ze ak nemame chut na mäso tak použivam údené tofu,samozrejme uz bez korenin.to je tiež vyborné.
helca103
tento recept mi prišiel vhod lebo sa učím variť s pohánkou a zdravými potravinami
boxik
Ja mám pohánku veľmi rád a to nielen preto lebo je údajne zdravá , ale mi chutí v podobe veľmi jednoducho pripravovanej kaše.
mirkatarby
Ja robim pohanku bezne,ci uz rizoto,alebo ako prilohu.V Moskve ,kde som zila niekolko rokov,tak som si ju oblubila,pouzivaju ju viac ako ryzu.Najradsej mam pohankove rizoto s hubami a to velmi chuti aj nasej malej.:)
valeri
Aj mne sa recept páči, hoci som pohánku jedla len v ovocných šalátoch, určite najbližšie rizoto vyskúšam urobiť z pohánky.
sany11
mirkatarby ,aj ja robievam pohánkové rizoto s hubami, je výborné,aj namiesto ryže. valeri,dakujem.
garanco
Páči sa mi tvoj recept, ja mám doma pohánku, takže pripravím ju s kuracinou podľa Teba. ... no a bylinky a príchute si iste každý dá také, ktoré mu chutia!:-))
sany11
garanco,dakujem a áno bylinky a príchute si da každý sam aké kto ma rád.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia