Hello Kitty torta

spydigy - fotkaspydigy, 2. februára 2013
Hello Kitty torta
Foto: spydigy
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5
80 g
120 g
6 g
Maslový krém:
500 ml
1 ks
250 g
2 ks
250 g
2 PL
Iné:




Postup

  1. 1

    Cesto: Bielka a žĺtka rozdelíme. Najprv si vyšľahame bielka s krupicovým cukrom do peny. Potom po troškách zašľaháme, vymiešané žĺtka. Nakoniec zašľaháme hladkú múku s kypriac.práškom (ak nechcete mať bledý korpus pridajte PL kakaa, alebo iné farbivo) Zmes potom vylejem do tortovej formy, vystanú papierom na pečenie. Dáme piecť na 170-180 °C cca 25-30 min (riaďte sa svojou rúrou moja pečie úplne zle..musím v nej nechávať dlhšie veci piecť) Takto si spravám korpusov koľko potrebujem. cca jeden ma výšku 4-5cm. záleží koľko kypriac.prášku dáte.

  2. 2

    Robím dva krémy. Je taký istý ako maslový krém len tam pridám 50g kakaa

  3. 3

    Maslový krém: Mlieko cukor a vanil. cukor dáme variť. Časť mlieka si necháme na rozmiešanie zlatého klasu a polohrubej múky. Túto zmes vlejeme za stáleho miešania do vriaceho mlieka. Varíme do zhustnutia.Do ešte horúceho krému pridáme asi 1/3 tretinu masla a rozmiešame. Necháme /vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po malých dávkach pridáme vychladnutý puding. Potom kto má rád oriešky, alebo mandle, tak ich kľudne môže pridať

  4. 4

    Keď máme vychladnuté korpusy pokvapkáme ich amaretom, potrieme džemom dáme krém a ja tam dávam ešte aj ovocie. Pridáme ďalší korpus a vrstvujeme a tvarujeme ako chceme :) Trošku krému si necháme pod poťah. Necháme stuhnúť. A potom, už len dáme marcipán a bavkáme sa :)

  5. 5

    Kolegyňa ju chcela mať ružovú a vnútri farebnú...

    Hello Kitty torta - obrázok 5
  6. 6

    tak aj tak bola :)

    Hello Kitty torta - obrázok 6

Diskusia k receptu

mesiar50
Tvoja torta je neskutočné umelecké dielo.
Neostáva mi nič inšie iba zagratulovať
gordonko
vyzerá dobre ,len prví x vidim opačný sistém miešania cesta ,lebo vetšinou bolo tak že žltka s cukrom a naposledy sneh z bielkou .... nuž čo učíme sa stále
elva
@petra69 nevies citat? " ze Kolegyňa ju chcela mať ružovú a vnútri farebnú...že tak aj teda bola" tak ty nekomentuj kazdy recept negativnym komentom.. chcela by som vidiet tvoje recepty aky mas teda vkus... ci tvoj vkus nebude pre nas gycom!
valeri
veľmi milá tortička, môj vnúčik je februárový, vnučka marcová, tak čerpám inšpirácie :-)
spydigy
@Gordonko áno máš pravdu :)) ale ja moc nemám rada tie tortové korpusy, keď sú suché aj tie krémy také umelé. Ale tento korpus je úplne užasný, dokonca podľa tohto robím aj roládu ( len nedávam kypr.prášok) a rolujem ju za studena, a vôbec sa mi neláme ani nič podobné. Vyskúšaj :P
spydigy
@Petra69 ... teba nejako moc neriešim :) ten "modrý" korpus nemal byť modrý ale fialový no nevydalo...
@valeri čerpaj čerpaj :))) pridám sem aj nemo tortu :)
denyany
viem oceniť, koľko práce a trpezlivosti ťa to stálo, lebo raz za čas aj ja spácham nejakú väčšiu tortu... krásne sa ti vydarila!
douglas
@spydigy , tortička Mňau-mňau...páči sa mi :). Na dětské párty výborná.
Zaujalo ma, čo si napísala o cestu na roládu. Keď cesto na roládu upečieš podľa uvedenej gramáže a bez kypr.prášku...roládu hneď po upečení zroluješ i s pečiacim papierom a necháš vychladnúť...alebo máš iný postup a v postupe sa mýlim. Mne takmer každá rolada praskla, preto ich nepečiem, nemám takéto rada "nepodarky" :). Díky za odpoveď.
spydigy
@douglas ďakujem :) no normálne cesto na roládu upečiem 180C na 7-10min. (riadiť sa musíš svojou rúrou ) tak ju nechám na plechu vychladnúť, potom si dám džem, šľahačku, ovocie a začnem rolovať s tým, že ako rolujem tak dávam postupne dole papier. :)
evanaaa
Pekná tortička, farebná, a modrú mám rada, je to moja farba-:), tá bola asi pre dievčatko....a mašľa je skutočná, látková?
@gordonko sa diví opačnému postupu, ale takých je tu viac a namä ak sa piekla dia piškóta, tak väčšinou týmto spôsobom, pretože žĺtka sa s umelým sladidlom vyšľahať nedali, ja mám Dia kalendár, kde je len tento postup a na chuti to neuberie. No dnes sú už aj také sladidlá, ktoré idú šľahať len so žĺtkami.
mariaklara
Tortička pekná, a komu sa nepáči farba, nech si urobí po svojom, veď nejde o život... ten tvoj postup na roládku si musím zapamätať, alebo vieš, čo? Keď ju budeš robiť, daj ju sem, aj mladšie, aj staršie varecháčky sa určite potešia:-))
spydigy
len som mala len jednu šľahačku,ale som bola prekvapená, že nebola vôbec sucha ani nič, lebo ten korpus je fakt TOP :)
douglas
Díky za odpoveď @spydigy ! Až naberiem čas a odvahu...upečiem roládu podľa tvojich inštrukcíí. Torta Nemo je priam rozprávková, chlapček sa jej určite potešil :)
martamm
Spydigy, Tvoja torta nemá chybu, vnučka bude mať čoskoro narodeniny a žiada práve Hello Kitty tortu, takže Tvoj recept mi prišiel ako na zavolanie. A nič si nerob z negatívnych komentárov, každý má právo na svoj názor a ak sa niekomu nepáči modrý korpus, nech upečie obyčajný neprifarbený a vec je vybavená, nie? Želám veľa tvorivých úspechov Tebe a tým pádom aj nám varecháčom, čo sa budeme inšpirovať :)
kkatka
Krááásna, farebná tortička -také majú deti najradšej.