Plnené kelové listy

bambuch - fotkabambuch, 29. januára 2013

Ďalšia nezabudnuteľná dobrotka od maminky.

8
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
10 dkg
10 dkg
2 ks




Postup

  1. 1

    Hlávku kelu rozoberieme na listy a dôkladne umyjeme.Listy povaríme v osolenej vode cca 10 minút.Keď zmäknú, vyberieme ich a vyrežeme z nich tvrdé časti.Jemne poklepeme ako rezne.Na každý kelový list ukladáme plátok šunky,plátok syra a stočíme.

  2. 2

    Takto naplnené a do rezňa vytvarované kelové listy obalíme v trojobale.Vysmážame na zohriatom oleji.

  3. 3

    Plnené kelové rezne podávame so zemiakovým pyré alebo opekanými zemiakmi.

Diskusia k receptu

gordonko
sklamala si ma ....normálne som sapotešil ,že to budú oné plnené kapustné listy ako som videl v Polsku rád by som sich ochutnal
....vyzeralo to ako keby tie listy boly plnené ako na plnené papriky ( ryža , mleté mäso,čeir. korenie, vajce soľ ) ...len ako to balili , bola to taká kocka
...tento recept nepoznám tak ho tiež urobím a odskúšam - ukladám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia