Varená bábovka

denyany - fotkadenyany, 29. januára 2013

No, ona je aj pečená... Recept mám už dlho z nejakého časopisu. Zo zvedavosti som ju urobila a chutila nám. Je iná ako Zobraziť celý popisNo, ona je aj pečená... Recept mám už dlho z nejakého časopisu. Zo zvedavosti som ju urobila a chutila nám. Je iná ako klasická bábovka, ale je chutná. Veď uvidíte, ak vyskúšate.

15 bez chladenia minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

150 g
150 g
250 g
250 ml
2 PL
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Mlieko, maslo, cukor, vanilku a kakao dáme do hrnca a na miernom ohni privedieme k varu za stáleho miešania. Chvíľku povaríme - 2 minútky.

  2. 2

    Vzniknutú hmotu necháme schladiť, zatiaľ si formu na bábovku vymažeme tukom(olejom) a vysypeme múkou.

  3. 3

    Do vychladnutej hmoty primiešame vajce a múku s PDP a vylejeme do formy.

  4. 4

    Pozor! Rúru nezapíname skôr! Formu s cestom dáme do studenej rúry, až vtedy zapneme, nastavíme na 150 stupňov a 1 hodinu pečieme. Upečenú bábovku vyklopíme, dekorujeme podľa vlastnej chuti práškovým cukrom, cukrovou alebo čokoládovou polevou alebo aj nemusíme, komu ako chutí.

Diskusia k receptu

fialka49
Ja poznám túto bábovku pod názvom - varená-pečená-zjedená.
denyany
wevewe, nemám to ofotené a nemám veľmi čas sa zaoberať fotením a všetkým okolo toho, všetky moje recepty sú "bez". bábovka vyzerá úplne normálne, obyčajne...
radulienka
Poznám podobný koláč, ale miesto múky tam ide krupica, je to chutný koláčik...
neposed
nech citam akokolvek, stale nenachadzam vajce. Nie ze by mi chybalo, prave naopak, ale je bez vajca? Ak ano, tak to ma tesi, lebo nie som dvakrat s vajcom kamaratka.
denyany
neposed, sklamem ťa, 1 vajce tam ide a ja som ho vynechala, ale hneď to idem napraviť. ďakujem za upozornenie. (neviem, či to 1 vajce by tam chýbalo - treba vyskúšať).
denyany
všetkým sa ospravedlňujem za to vynechané vajce. keď som to písala, stále ma niekto rušil, dokonca sa mi to 2x celé zrušilo a dookola som to prepisovala, tak chybička se vloudila. už je to opravené.
baby
skúsime, uvidíme, čo to bude zač...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia