Krabí šalát s riasou wakame

slavka2012 - fotkaslavka2012, 20. januára 2013

Krabie mäsko doplnené japonskou riasou, nakladaným zázvorom a pastou wasabi sa vyznačuje pre nás exotickou, no príjemnou chuťou. Vhodný ako chuťovka Zobraziť celý popisKrabie mäsko doplnené japonskou riasou, nakladaným zázvorom a pastou wasabi sa vyznačuje pre nás exotickou, no príjemnou chuťou. Vhodný ako chuťovka či predjedlo.

14 chuťoviek
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

1 ks (konzerva)
2 PL
1 PL
ako hrášok
1 KL necelá
1 ČL plná (normálna)
pár kvapiek pikantný
pár kvapiek
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Jednotlivé zložky šalátu.

    Krabí šalát s riasou wakame - obrázok 1
  2. 2

    Krabie mäso zbavíme prebytočnej tekutiny a vložíme do misky, kde budeme šalát priipravovať. Pridáme riasu wakame, posekaný nakladaný zázvor, ako hrášok veľký kúsok pasty wasabi, obe majonézy, pár kvapiek sezamového oleja a podľa chuti limetkovú šťavu. Treba dať pozor, aby ani jedna z chutí neprerážala. Ak sú vlákna riasy wakame príliš dlhé, môžeme ich postrihať na menšie kúsky kuchynskými nožnicami, inak sa môže stať, že pri miešaní začnú vytvárať zhluky. Opatrne prisolíme a necháme asi hodinu vychladiť.

    Krabí šalát s riasou wakame - obrázok 2
  3. 3

    Podávame ako chuťovku na aperitívových lyžiciach, ozdobené dielikom limetky a domáceho rajčinového dipu so zázvorom, prípadne kúskom nakladaného zázvoru.

    Krabí šalát s riasou wakame - obrázok 3

Diskusia k receptu

euclides
Skvelé predjedlo, viem si ho predstaviť ako súčasť slávnostnej večere.
2010
@slavka2012 , velmi pekny recept este aj s naozajstnou Kewpie :-) ale ako vidis z malej odozvy su tu sokovani ze tam nevidia tu cervenu tycinku z umelej hmoty=slovenskeho kraba... asi budes musiet zmenit meno .Cheers
slavka2012
@anton69 , @euclides : Dakujem za uznanie! Podavala som ich v sobotu ako lahke aperitivy spolu s rajcinovym dipom a dipmi z tofu, kym sa schadzali hostia. Vyhodou tychto lahkych malickosti je, ze si clovek pochuti, zazenie hlad pocas cakania na hlavny chod a pritom sa nepreje :-).
slavka2012
@2010 , hahaha, myslis, ze by to pomohlo? Inak vdaka za uznanie, od znalca si ho naozaj cenim:-). Cheers!
2010
@slavka2012 , inac tie keramicke lyzice su super napad , netreba vsetko rozvlacat a da sa servirovat aj s troskou omacky plus prvy chod nemusi byt obzerstvo ale len pekna chutovka (este aj lacna) tu sme pokrajali cerstve a vyprazane jarne rolky s thajskou omackou :-)


slavka2012
@Pekn é. Presne tak, aj ja mam tieto lyzice rada, lebo sa da na ne vselico ulozit a je to efektne a prakticke zaroven. S jarnymi rolkami ma to este nenapadlo, ale nabuduce vyskusam. Ja ich robim aj s garnatmi alebo mini mozarellou a cherry paradajkami. Taketo farebne som este nevidela. Podarene:-).
bozulka
Škoda že nemôžem byť pozvaným hosťom.Kde sú tie časy keď krabia konzerva stála 5.-Kčs a málo kto ju kupoval...Prvý krát som ochutnala kraba v 1957 roku v Prahe.Asi mi to chutilo preto,že som milovala rakov.V tom čase sa ešte mohli chytať...Tvoj recept je nádherný...!!!
slavka2012
@bozulka : dakujem. Myslim, ze aj ja si nejasne spominam na krabie konzervy, ktore boli velmi lacne, dovazali sa zo ZSSR a bol to nejaky druh arktickeho kraba, tusim sa volala chatka... Predstav si, ze aj tato bola ruska, kupila som ju v Rakusku a ani nebola az taka draha, predsa len, krab je krab, i ked cerstvy by bol iste najlepsi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia