Koláčik ku kávičke

darina57 - fotkadarina57, 11. januára 2013
Koláčik ku kávičke
Foto: darina57

recept mam od jednej sikulky..a je vyborny..tento som piekla ja!!!!

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 PL
4 PL
1/2 bal.
1 ks
1 kg
1/2 l
2 PL




Postup

  1. 1

    cesto: žltky vymiešame s cukrom pridame vanilkový cukor,potom pridame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh ..toto urobime ešte raz...potrebujeme dva pláty.....pridala som aj kakao..ale nemusime..korpus potom bude vanilkovy..len..ja som urobila kakaovy..

  2. 2

    šlahačku s tvarohmi si vyšlahame..na dno plechu dáme jedno cesto potrieme džemom na to poukladáme broskyne...na to dáme krém..priklopime druhým plátom ,ktorý sme si tiež potreli džemom..a vrch polejeme čokoládou..ozdobíme podla fantázie..... ..je to super koláčik....doporučujem..

Diskusia k receptu

hubata
Mňááám čokoládovo-tvarohová kombinácia + ovocie to je jednoducho neodolateľná kombinácia. A aké máš prekrásne foto, ako skutočný profesionál @Darina57 !
Vďaka že si sa s nami podelila o tento koláčik.
silvisvor
Pred chvíľou som sa zaregistrovala na "Vareche".
Veľmi sa páči "Koláčik ku kávičke", určite ho vyskúšam, lebo vyzerá fantasticky a hneď si ho aj ukladám do svojej KK ako prvý.
klaura
tvarohové koláčiky milujem ... aj tento si ukladám ... vyzerá skvele :)
len taká otázočka ... broskyne sa nakrájanú nadrobno a uložia na plát ? ... na fotkách ich nie je vidno ...
janko38
Aj mne sa koláčik páči ale, nemali byť v tom koláči aj broskyne poukladané na ceste a potreté krémom? Nejako ich v reze nevidieť. Inak tá plnka vypadá veľmi dobre
janko38
teraz som si všimol že nado mnou je podobný komentár ,,sorry"
radulienka
Otázočka: 2x cesto po 2 či 4 vajcia? Nie je mi to celkom jasné, ale veľmi dobre to vyzerá a určite tak aj chutí, preto by som to chcela presne vedieť. Nebolo by jednoduchšie urobiť jedno ceto, rozdeliť na dve polovice a prípadne do jednoho pridať to kakavko? Vďaka už predom za doplnenie a za krásny tvarohový recept...
gastronom
Darina , dam sa pozvat na kavu , vzorova prezentacia - vyzeraju
krasne
tati2008
Jednoduchý a musí byť aj chutný.V jednoduchosti je krása.
vierutt
Krásny koláčik! Do tvarohu nejde žiadny cukor?
marijanka712
@darina57 podelila sa s nami s krásnym zákuskom piškota, tvaroh, čokoláda , ovocie to môžem aj každý den preto si ho odložím do kk-krásne nafotený úvodný zákusok, ale by bodlo aj zopár fotečky k postupu najmä tým neskúsenejším je to pomoc a ako vydíš hovorovo-písané slovo nemusí byť každému jasné i ked ten čo častejšie pečie si to dokáže upraviť podla seba , ale škoda by bola , lebo ten tvoj je fantastický aj na pohlad a oči a to nehovrím o chuti...
medulienka122
aj tento pôsobí aj na prvý dojem ako elegantný, fajnový zákusok, určite aj chuť je super, keďže sú v tom samé dobrôtky
medulienka122
@radulineka , kým ti @darina57 odpovie, tak ja by som to tiež urobila naraz a potom plát rozrezala na polovicu, ale nech sa ona vyjadrí, aby nebolo na mňa, že zle radím..:-)) fíííha, ale tam ide až kilo tvarohu, to znamená, že to bude na väčší plech...tak teraz - ???počkáme si asi predsa len na Darinu:-)
janko38
aj ja by som bol rád keby dala fotopostup, ako muž rád pečiem ale tu som bezradný pretože ja nie nie som využený kuchár a pár vecí mi nie je jasné. Myslím,že ked ten koláč naozaj pečieš Ty nie problém nafotiť fotopostup kedže úvodnú fotku máš tu tak určite máš aj foťák. Ďakujem a snáď som neurazil svojim komentárom.Pekný deň všetkým.
darina57
@klaura broskyne si urob ako ty chces mozes aj pokrajat...to je na kazdom ale ja som pokrajala....
darina57
@radulienka , ja som recept napisala ako som ho robila ja..je to na tebe..ja som upiekla dva platy ..a kazdy bol zo 4 vajec..cize som minula 8 vajec..dufam ze je to jasne...ak nie staci sa spytat odpoviem..pekny den..
darina57
@janko38 slubujem ze ked ho budem robit nafotim postup..ale do predu vam poviem ze nie je to vobec tazke..ale nafotim slubujem...
darina57
dakujem vsetkym za komentariky vobec som si nemyslela ze to bude mat taky ohlas..je to obycajny tvarohovy kolacik..ktory som tiez odkukala od jednej sikulky a tak sa nam zapacil ze ho robievam..je naozaj vyborny..a fotky si robim sama..tak snazim sa..velmi krasne dakujem..a prajem vam pekny den..
nikola166
mňam, toľko tvarohu :) to musí byť bomba. zbožňujem tvaroh. ukladám a vyskúšam.
3sandra3
výborný zákusok a aký je krásny ... bohatý na tvaroh
ywett
aj tento zákusok je lákavý a krásny
orchidea
krásny koláčik si upiekla a určite aj vynikajúcii...ukladám si
janus
práve ho idem vyskúšať....snáď sa podarí.
janus
koláčik sa podaril, je ozaj výborný...akurát som pridala trocha cukru do tvarohu, deti to majú radšej sladšie.
darina1
Chcem sa spýtať,tú šľahačku s tvarohom vyšľahať spolu?A ešte tie čokoládové ozdoby sa ako robia?Je to zaujímavé.Ďakujem.
darina57
@darina1..ano slahacku som si vyslahala a potom do toho som dala tvaroh..a cokoladove ozdoby su kupene..teda uz hotove..a dakujem za pochvalu..
chulia
Parádička !!! Vyzerá výborne, zakladám do kk. určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia