Losos s bazalkovou omáčkou (Salmone al basilico)

frezia - fotkafrezia, 21. januára 2013
Losos s bazalkovou omáčkou (Salmone al basilico)
Foto: frezia

Tento recept pochadza z krajiny mojho manzela,Talianska.On to aj varil. Velmi radi jeme ryby a losos,bazalka a musle spolu velmi dobre ladia.

2
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 viazanička väcsia
200 ml
400 g
1
2 strúčiky
2 ks
200 g
trochu pre farbu




Postup

  1. 1

    Bazalku,(par listkov si nechame na ozdobu) smotanu a spenat dame do hrnca,trochu posolime a varime asi 10 minut Potom to rozmixujeme a prepasirujeme cez sito.Podla potreby trocha posolime.Korenie nie je potrebne,bazalka je dostatocne vyrazna.

    Losos s bazalkovou omáčkou (Salmone al basilico) - obrázok 1
  2. 2

    Cele musle dame do hrnca (bez vody)prikryjeme a povarime,kym sa neotvoria. Musle si pustia vlastnu stavu. Potom ich povylupujeme,par si nechame aj s polovicou musle na ozdobu. Vodu nevylejeme!

    Losos s bazalkovou omáčkou (Salmone al basilico) - obrázok 2
  3. 3

    Do panvice dame olivovy olej,pokrajany cesnak,na male kocky pokrajane paradajky,pokrajanu chili papricku,vylupane musle a podla potreby to podlejeme trochou vody,kde sa predtym varili. Asi 5 minut to spolu este povarime,aby sa chute spojili. Netreba uz solit,ani korenit.

  4. 4

    Lososa do ruzova na panvici opiecieme,najskor kozou dolu,na kazdej strane asi 4 minuty.Nie privela,losos musi byt pekny ruzovy. Zlahka posolit. Netreba pouzit citron,korenie,cerstvy losos ma mat svoju chut. (mrazeneho neodporucam)

  5. 5

    Cierne spaghetti uvarime al dente,dame ich do panvice s uvarenou muslovou zmesou a poriadne spolu premiesame.

    Losos s bazalkovou omáčkou (Salmone al basilico) - obrázok 5
  6. 6

    Na tanier dame najskor bazalkovu omacku,polozime na nu lososa a pridame spaghetti.s muslami.Dekorujeme listkami cerstvej bazalky.

Diskusia k receptu

slavka2012
Pekny a inspirativny recept, ako celok, no aj jeho jednotlive zlozky. A velmi pekne naaranzovany.
rybarkuchar
Bazalka a mušle - máš pravdu, patria k sebe. Omáčku som ešte neskúšal. Lososa a slávky som tiež ešte nekombinoval, ale prečo nie? Vyzerá to úžasne. Chválim a ukladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia