Domáce chipsy fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 30. decembra 2012

Keď príde na návštevu mlsná a vy sa doma nudíte :)

Suroviny

 domáca




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nakrájame na strúhadle ( uhorkovom ) na tenké plátky, zalejeme a postupne preplachujeme studenou vodou. Vo vode ich necháme min.15-20 min.,aby sa z nich vyplavil škrob.

    Domáce chipsy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Časť zemiakov vyberieme...

    Domáce chipsy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Preložíme na ich na čistú utierku,aby sme ich zbavili vody...

    Domáce chipsy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A upečieme ich na rozpálenej masti.

    Domáce chipsy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené ich preložíme na kuchynskú papierovú utierku,aby sme odsali prebytočný tuk.

    Domáce chipsy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A potom sa do nich pustíme :D Dobrú chuť ! :)

    Domáce chipsy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

izabella929
skveléééé a hlavne zdravé.-)) toto schvaľujem, ale tie z obchodu radšej nie, je to samá chemikália zdraviu škodlivá......
ciernalabut
Izabella929: Hlavne zdravé určite nie ! Na zemiaku nasiaknutom olejom nie je nič zdravé :-)

Ale určite lepšie ako tie z obchodu veru !
sovka62
Staničné krumpličky! Takéto som si vždy vydrankala na Hlavnej stanici v Bratislave, keď sme niekam cestovali. Samozrejme, nie domáce, popražené všelijako, niektoré aj prihorené, niektoré tvrdé,ale aj tak najlepšie na svete. Škoda že ich vytlačili hnusné umelé chipsy.
martamm
Tiež si myslím, že toto nie je vôbec zdravé, ale priznám sa, že keby som vedela, že od toho nepriberiem, určite by som si dala povedať a poriadne by& som sa ich prejedla :)
sonulienka
tak too som robievala už strašne dávno ale vo friťáku ďakujem za pripomenutie. Prajem veľa zdravia lebo je vzácne,lásky lebo je jej málo a pohody v novom roku.
hviezdickaz
@bodenloos ,ak by som pouzila zeler alebo nieco podobne,jedla by som si to asi sama :-D,@sonulienka ,dakujem za krasny vins :-). Aj ja prajem vsetkym varechacom vsetko dobre do noveho roku :-)
tiginko
netreba byť za každú cenu posadnutý zdravou výživou, @martamm nevyzeráš, že by si mala problém s nadváhou. Tak prečo si sem tam nedopriať "hriešnej" dobroty? A ako sa dozvedáme, vyprážanie na bravčovej masti nie je až tak nezdravé...
lianka
aj v pekle bývajú občas hody, keď to nie je často a je človek zdravý tak raz za čas neuškodia.
babidka
Toto som "za mlada" hltala doslova na kila :-))) Je to najlepsia /hoci nezdrava/ slana dobrota ...
Raz som pozerala jeden TV program kde ukazovali ako sa vyrabaju chipsy vo velkom v nejakej velkej tovarni v US. Bol to hnus - tie zemiaky macali v niekolkych chemikaliach az z nich vyplavili vsetko co bolo prirodne /:-)/ a potom ich vyprazali naraz v takych obrovskych tankoch : naraz 300 kg chipsov . Potom som nejedla kupovane chipsy asi 5 rokov .Vobec mi to neuskodilo :-) Ale taketo domace som si obcas urobila "za odmenu" . Dnes si ma aspon takto virtualne odmenila :-))))))))))))))))))))))))))
margaretka28
Práve som dosmažila, ale nemám ich také pekné ako ty aj ked som postup doržala, akurát som ich robila vo fritéze a spodné mi trochu viac sčerveneli ako tie vrchné, tak som ich potom trochu vidličkou obracala, neviem prečo, lebo ked robím hranolky, tak tie su super, ale decká aj tak kričia, že to su najlepšie chipsy na svete a to je hlavné, želám veselého Silvestra a šťastný Nový rok !!.:-))
hviezdickaz
@margaretka28 , ja som ich smazila na panvici, lebo nemam fritak, a tie prve mi tiez prihoreli :) Ono ich treba piect v mensom mnozstve , a kratsie ... aspon mne sa to tak podarilo :) Vdaka za komentare , a @babidka , potom co si mi napisala vyssie do prispevku , kupovane asi asi ani ja nebudem dlho jest :) Aspon schudnem :D
mesiar50
tvoje chipsy nemajú chybu,ale áno jednu,že nie sú tu predo mnou
Dal by som si po toľkých vianočných sladkostiach
pivonka
Tvoje chipsy sa na mňa usmievajú ako slniečko. Zdravé-nezdravé, hneď by som si dala, len keby boli tu a hneď! :-))
bianka199
Super recept. Mohli by ste mi prosím poradiť ako by som ich mohla spraviť paprikové? Mám totiž ešte iba 14 rokov. Ďakujem. :-)
renulienka
... skus pomiesat sol s trochou sladkej papriky a jemne posypat ;-), radsej mensie mnozstvo, keby To nebolo ono ;-)
ivan14
Hmmm... to zkusím, v sádle jsem lupínky ještě nesmažil. Hranolky smažím v loji (vynikající!), ale chipsy v oleji.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia