Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom fotorecept

paploska - fotkapaploska, 26. decembra 2012
Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom (fotorecept)
Foto: paploska

Zostalo mi karé z Vianoc. Prehnala som to s množstvom, a keďže rezne až tak nemusíme :-) vyskúšala som niečo ľahšie. Karé môžete Zobraziť celý popisZostalo mi karé z Vianoc. Prehnala som to s množstvom, a keďže rezne až tak nemusíme :-) vyskúšala som niečo ľahšie. Karé môžete nahradiť krkovičkou a celé to bude to šťavnatejšie ale aj mastnejšie. Lahodný špenát sa hodí k rybe, steaku alebo si ho dajte len samotný.

5
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 250 °C

Suroviny

600 g
1 lyžička
2 lyžičky
4 strúčiky
1 lyžička
2 lyžice
4 lyžice
1 ks
2 ks
1 ks (malá)
2 lyžice
200 g
1 dcl
0,5 lyžičky
1 lyžička
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Karé jemne narežeme a votrieme doň soľ. Rozmarín rozdrvíme v mažiari a polovičku votrieme do otvorov v karé. Razmarín by mal byť čerstvý, ale ja som si vystačila aj so sušeným.

    Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do mažiara pridáme očistený cesnak a horčicové zrniečka (môžete ich vymeniť za feniklové zrniečka) a celú zmes rozdrvte. Vzniknutú masu votrite do mäsa. V pekáči si pripravte olivový olej zmiešaný s balzamovým octom, červenou cibuľou a bobkovým listom. Mäso "vyváľajte" v octovom náleve a nechajte aspoň 30 min. odležať v pekáči v chladničke.

    Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si pripravte rúru. Musí byť vyhriata na najvyššom stupni, u mňa je to 250. Po odležaní mäso dajte na mriežku a pod ňu nezabudnite dať pekáč s olejovo-balzamovou zmesou a cibuľou. Ak potrebujete omáčku, tak tam pridajte aj zeler, opečené kosti z karé a mrkvu. Do spodného pekáča nezabudnite pridať vodu, inak to zhorí.

    Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na najvyššej teplote pečte karé 15 min (zavisí to od hmotnosti mäsa), potom teplotu znížte na cca 200 st. a pri váhe 600 g pečte asi 40 min. Kontrolujte zafarbenie kôrky.

    Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na olivovom oleji a masle (dávam ghee) osmažíme na jemno posekanú cibuľku, pridáme hrášok a biele víno. Povaríme pár minút a pridáme špenát. Samozrejme najchutnejší je čerstvý, ale dobre poslúži aj mrazený. Necháme to pár minút dusiť a dochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením. Labužníci pridajú v závere ešte poriadny kus masla, ale mne to stačí bez ďalšieho tuku :-) Pre milovníkov špenátu to bude naozaj pochúťka :-) Dobrú chuť.

    Karé s chrumkavou kôrkou a špenátom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

starkamajka
Neviem si predstaviť piecť maso len tak na mriežke.Ja by som ho piekla klasicky v zakrytom pekáči,potom by som ho dala pod gril,aby malo tú chrumkavú korku.To je len moj názor,ale rc. je Tvoj.
braxi
ďakujem za recept, už dnes to bude na večeru....teším sa
paploska
@braxi rado sa stalo :-) @starkamajka to áno, ale to by si tam potom dala nejaký tuk, a bolo by to o niečo mastnejšie. toto je príprava skoro bez tuku (len málo v marináde) a mäsko zostane pekne mriežkované ako steak




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia