Krémová brokolicová polievka s krutónmi

olivka - fotkaolivka, 25. decembra 2012
Krémová brokolicová polievka s krutónmi
Foto: olivka

Túto polievku si rýchlo obľúbila celá naša rodina. :)

5-6
porcií
10 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 rozobratá na ružičky
1
3
1
3 - 4
štipka




Postup

  1. 1

    Cibuľu si nakrájame na jemno,opražíme na oleji,pridáme umytú brokolicu a spolu pražíme. Po 5 minútach podlejeme vodou,osolíme a pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na kocky. Spolu dusíme, okoreníme a pridáme vegetu.

  2. 2

    Keď sú brokolica a zemiaky dostatočne mäkké, odoberieme z toho asi 3 naberačky vývaru, prilejeme mlieko a šlahačku.Vylejeme to naspäť k brokolici,pridáme syrokrém a na chvílu stiahneme z ohňa.Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, ak je príliš hustá pridáme mlieko.

  3. 3

    Krutóny si priprávíme tak, že chlebík nakrájame na kocky, poukladáme na plech, pokvapkáme maslom a pečieme asi 15 minút do zlatohnedej farby.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobre si ju zvládla, brokolicu a aj polievku z nej máme radi, len ja ju robím oproti tebe veľmi jednoducho, nič nepridávam, aby viac vynikla jej chuť. Proste- brokolicu umyjem, rozdelím, pár minút povarím ( do mäkka), niekoľko ružičiek si odložím, samozrejme, vodu, v ktorej sa varila si ochutím, napr. aj ako ty, troškou vegety a korenia, potom všetko rozmixujem, spravím si zo smotany slabú zátrepku s múkou alebo len s maizenou, zahustím, dolejem ešte potrebné množstvo smotany.A do hotovej pridám odložené ružičky a aj krutóniky. Ale skúsim aj podľa teba a porovnám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia