Dia mandľové sucháre fotorecept

jokin - fotkajokin, 19. decembra 2012
Dia mandľové sucháre (fotorecept)
Foto: jokin

Tento recept som si upravil pre seba, aby som mohol aj ja maškrtiť. Smola je v tom, že mi sucháre vyjedajú všetci, kto vie Zobraziť celý popisTento recept som si upravil pre seba, aby som mohol aj ja maškrtiť. Smola je v tom, že mi sucháre vyjedajú všetci, kto vie prečo.

30 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
250 g
50 g
10 ks
100 g
50 g
8 g




Postup

  1. 1

    bielky vyšľaháme zo sorbitom. Pridáme um. sladidlá ktoré sme rozdrvili a rozpustili v troške vody.

    Dia mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do snehu som opatrne zašľahal aj 50 g múky

    Dia mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zvyšnú múku aj s mandľami a orieškami som opatrne zamiešal varecou

    Dia mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hmotu som vylial do dvoch srnčích chrbátov, ktoré som predtým vymastil maslom a vysypal hrubou múkou.

    Dia mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení som ich hneď vyklopil a zabalil do alobalu a odložil na balkón do druhého dňa.

    Dia mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na druhý deň som ich na krájači pokrájal na 1,5 mm plátky.

    Dia mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vyšlo ich celkom pekné množstvo tak verím, že sa ujde aj mne.

    Dia mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a už len usušiť v trúbe a je hotovo. Sušil som na plechu vystlanom papierom cca 10-15 minút a plynovú trúbu som mal stiahnutú na minimum.

    Dia mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

cervenka
ak by som dala cukor namiesto umelého sladidla , tak koľko asi ?
afataga
to poznam s cukrom a viem preco ti to vyjedia :-) mnam
modrykamen
Najskôr im to nechutilo, po čase mi všetko vyjedia. Aj sladké, aj slané. Už im nevadí umelé sladidlo a celozrnná múka. Tento recept sa mi pozdáva. urobím na Vianoce. Všetci, aj s vnukmi, prídu na Štefana, tak niečo aj ja odjem.
izabella929
sú nádhernééé.-))ja toto nepečiem, takže hoď do zobáčika holubovi aja zatiaľ otvorím okno.-))))
ninka
Ja ich tiež milujem, a idem ich upiesť na Vianoce
radulienka
@Jokin , neskúšal si to so stéviou, alebo má niekto iný skúsenosti s vianočným pečením so stéviou? To by mohli snáď aj diabetici. Ale aj tieto sú krásne, vďaka za recept...
jokin
Dievčence ďakujem za Vaše pochvaly. radulienka ja stéviu nepoužívam nakoľko mi nechutí, už som hu skúšal vo viacerých jedlách a všade mi zostala v ústach sladká pachuť. Jedine kým sme mali ešte rastlinku a použil som iba lístok tak to bolo omnoho lepšie, ale rastlinka nám uhynula.
iva63
krásne sucháriky, tie určite vyskúšam..@jokin , možno by si mohol vyskúšat ovocný cukor, ten ma fajnovú chuť a doporučujem ho! mám viac dia receptov, kde som ho použila..určite je lepší ako umelé sladidlo...
anyx
sú pekné, ja zvyknem robiť s lieskovými orieškami a sú výborné
adrianal
mnam, ja som to jedla u jednych...ale nie v DIA podobe, ale s normalnym cukrom...a fakt uzasne. najlepsie suche pecivo ake existuje!!
salinka
Aj ja viem, preco ti ich vyjedaju:-)))))) Vobec sa im necudujem:-)
neposed
piekla som a este budem, boli vyborne a chutili famozne
jokin
tak to vyzerá, že budem musieť do Vianoc ešte jednu várku upiecť. Už ich je tam iba zopár a ak chcem mlsať tak mi iné neostáva. Som rád že sa Vám páčia:-)
evanaaa
Ja som si ich chcela kúpiť už hotové, ale sú s cukrom. Ja sladidlá miešam, mením, mám aj tabletkové, sypké, tekuté, umelé, rastlinné....@jokin , aj aj som pestovala stéviu a muž mi ju vyhodil, lebo rástla do neba. Kúpila som si teda tabletky, ale ani mne nejak nechutia, aj keď sú určite zdravšie ako umelé, myslela som, že len mne tá chuť pripadá iná, tá sladká pachuť je podobná aj po sacharíne, aspoň mne tak pripadá. Ale je dosť dobrých cukrov, ja používam aj Xylitol ( Xylovit). A prečo dávaš do bielkov aj tuhé aj sypké sladidlo? A tieto sušienky si musím už spraviť aj ja, podľa teba.
marienka44
@Jokin davnejsie, ja ich mam uz upecene k Vianociam, ale s cukrom , recept dala Zuzana de Jonche, alias Zuzliak. Ako prichut davam extrakt vanilkovy organicky /z Holandska/ alebo struh. pomarancovu koru.
jokin
evanaaa zo sypkým sladidlom mi lepšie tuhnú bielky a sladidlo dávam sacharínové na zaváranie, veľmi dobre sladí a prakticky sa nedá odlíšiť od cukru a má 0 kj. a takých je málo. Inak práškové sladidlo používam aj irbis aj to je perfektné .
martamm
Titeto sucháriky nemôžu chýbať na našom vianočnom stole, nenapadlo ma upiecť ich s umelým sladidlom, si by mi vadila tá pachuť, ja som tento rok piekla s cukrom z kokosových kvetov a celozrnnou špaldovou múkou, len sa po nich zaprášilo. Páči sa mi Tvoj spôsob krájania, ja sa s nožom vždy natrápim a každý plátok je iný :)
jokin
@Martamm (17.1.2017 18:24)

Martamm. Tie sladidla tam mam lebo som diabetik, tak nemozem sladit cukrom. Mozem Ta vsak ubezpecit, ze sladidla mnou pouzite su ozaj dobre inak ak by sa niekomu zdalo ze je to menej sladke tak je lepsie pridat viac rozpustenych tabliet. Ja pouzivam Sachar kupujem ho v tesku, ma nulove hodnoty. Pouzivam ho aj na zavaranie, decka uz ani nechcu inu cviklu iba z tymto sladidlom. Maj sa pekne a nech Ti nič neprihori..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia