Kačacie stehno na pikantnom špenátovom hniezde so zemiakovými knedličkami

Boris Dudík
šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave, 30. novembra 2012
Kačacie stehno na pikantnom špenátovom hniezde so zemiakovými knedličkami
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
90 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

4 ks
400 g (aj mrazený)
100 g
4 ks malé
3 - 4 strúčiky
zemiakové knedle:
700 g
200 g
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Kačacie stehná si deň vopred namarinujeme. Nasolíme, okoreníme bielym korením, posekaným rozmarínom a tymianom. Pred pečením stehná podlejeme trochou vody a pečieme pri 190 °C asi hodinu.

  2. 2

    Na väčšie kúsky nasekaný a sparený špenát podusíme na masle, nasekanom čili, cesnaku, rasci, mletom korení a soli asi 2-3 minúty.

  3. 3

    Z uvarených a prelisovaných zemiakov, múky, krupice, vajca a soli spracujeme tuhé cesto. Vytvarujeme knedle a varíme vo vriacej osolenej vode asi 15-20 minút.

  4. 4

    Pri podávaní si do okrúhlej formičky natlačíme podusený špenát. Môžeme dozdobiť lístkami baby špenátu, čili papričkami a opečenou polovicou hlavičky cesnaku. Zemiakové knedličky si môžeme nakrájať do rôznych tvarov.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia