Pappardelle s kuracím mäsom a silnou hríbovo-smotanovou omáčkou s restovanými vlašskými orechami

chutimi - fotkachutimi, 28. novembra 2012
Pappardelle s kuracím mäsom a silnou hríbovo-smotanovou omáčkou s restovanými vlašskými orechami
Foto: chutimi

Veľmi sýty obed...čo dodať. Použil som relatívne veľké množstvo húb na jednu porciu, určite bude jedlo chutné aj s menším množstvom.

1
porcia
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g
1 šálka
150 ml
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    Príprava: Huby si v šálke namočte. (Samozrejme, pokiaľ máte k dispozícii čerstvé huby, tie uprednostnite) Prsia si umyte, očistite, osoľte a okoroňte. Vlašské orechy rozdrvte na väčšie kusy a orestujte na troche masla alebo oleja pokým jemne nestmavnú. Odložte si ich.

  2. 2

    Mäso: Mäso ugrilujte, prípadne osmahnite na troche olivového oleja.

  3. 3

    Papardelle: Nechajte zovrieť osolenú vodu, vložte cestovinu a uvarte al dente.

  4. 4

    Omáčka: Sceďte huby a poduste ich na masle. Keď huby zmäknú, pridajte smotanu. Dochuťte soľou, čiernym korením a mletou rascou. Pridajte opražené vlašské orechy a nechajte chvíľu povariť aby sa chute spojili. Pre zahustenie pridajte viac masla.

Diskusia k receptu

afataga
susene huby nestaci osmahnut treba ich podusit min. 20 min.
pivonka
Jedna šálka sušených húb na jednu porciu? Keď budú dostatočne dlho namočené, tak to bude ozaj veľa.
jerica
@sjuz , pre nás nemám problém s hubami,určite tvoj recept je super inšpirácia.
evanaaa
Haha, @jerica , neviem, či sa @sjuz poteší, že si jej odpovedala na cudzí recept. Ale mne sa páči, len ho treba trochu upraviť.
jerica
@evanaaa si zlatá , ver ja som nepozrela autora , podľa foto som si povedala , že krásny recept pridala Zuzka , nevadí , aj tak keď ho pridal prispievateľ @chutimi , páči sa mi.
chutimi
@afataga tym, ze sa tie huby varili v smotane tak zmakli. Navyse boli vo vode niekolko hodin. Ak by boli zuvackove, tak by som ten recept sem nedaval :) Kazdopadne, urcite sa nic nestane, ak ich na zaciatku budete dusit, asi to aj zmenim v postupe. Dakujem za comment
sracz
... tak takéto niečo chutí aj mne {a véééééééľmi}, milá @chutimi - nevidím žiadnu prekážku, aby som neokoštoval aj tento Tvoj super perfect špeciál! Ďakujem Ti za "bodyček kombinovaný s nakopnutím"! -:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia